"Путін – один із небагатьох політиків світу, хто не соромиться подавати руку діячам із «Хамасу», - Портніков

Для Путіна і його терористів важливо посіяти в Україні атмосферу ненависті. Змусити українців ненавидіти своїх співвітчизників на Донбасі, а жителів Донбасу повірити, що Україна не сприймає їх як своїх громадян і бажає їм зла.

Обстріли із житлових кварталів окупованого Донецька. Фото: ukr.media.

"Висновок дослідницької групи Bellingcat про те, що російські найманці ведуть обстріли української території з житлових кварталів Донецька і використовують населення як «живий щит», повертають нас до тактики радикалів із палестинського руху «Хамас». Коли ця організація захопила владу на території Смуги Гази, вона почала регулярні обстріли території Ізраїлю з ракетних установок. При цьому – і це найважливіший момент у тактиці «Хамасу» – ракетні установки розташовували в гущі житлових кварталів", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України.

«Хамасу» було важливо не стільки обстріляти Ізраїль, скільки викликати відповідну реакцію, яка не може не призвести до руйнувань і жертв у цих кварталах. Таким чином, «Хамас» досягав відразу кількох цілей. Його ракети досягали території Ізраїлю, створювали у жителів північної частини країни відчуття небезпеки і доводили прихильникам руху, що тільки «Хамас» діяльно бореться з ворогами. Одночасно можна було отримати вражаючу телевізійну картинку страждань населення в результаті ізраїльського «нападу» і підтримати атмосферу ненависті серед населення Смуги Гази.

Таким чином, все це населення – незалежно від своїх політичних поглядів, ставлення до Ізраїлю, руху «Хамас» і уявлення про шляхи врегулювання близькосхідного конфлікту – виявилося в заручниках у радикального угруповання.

Володимир Путін – один із небагатьох політиків сучасного світу, хто не соромиться подавати руку діячам із «Хамасу». Відразу ж після перемоги цього радикального руху на парламентських виборах в Палестинській автономії президент Росії заявив про готовність підтримувати з ним контакти і запросив представників «Хамасу» до Москви. Контакти російського керівництва з представниками «Хамасу» не були перервані і після перевороту в Газі і формуванні на цій території невизнаного уряду цього угрупування. Представники «Хамасу» зовсім недавно були бажаними гостями на зустрічі палестинських угруповань у Москві і тепло спілкувалися з одним зі своїх давніх партнерів – міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

У тому, що «Хамас» і Росія використовують одну й ту ж тактику, немає нічого дивного. Я б навіть не став називати цю тактику винаходом радикалів Близького Сходу. Як відомо, всі засновники і натхненники близькосхідного терору проходили підготовку в Радянському Союзі, а їхніми інструкторами були кадрові офіцери КДБ СРСР – відомства, в якому почав свою кар’єру Володимир Путін. Так що тактика використання населення в ролі живого щита – це не палестинський, а кремлівський винахід. Не випадково російський президент обіцяв поставити жінок і дітей попереду своїх військ під час нападу на Україну.

Для Путіна і його маріонеток важливо посіяти в Україні атмосферу ненависті. У застосуванні тактики живого щита в Газі і на Донбасі є, однак, відчутна відмінність. Жителі Смуги Гази – не громадяни Ізраїлю і не претендують на це громадянство. Їхнє майбутнє пов’язано з рішенням близькосхідного конфлікту, можливо, вони стануть громадянами нової держави або однієї з сусідніх арабських держав. Ми можемо говорити про спроби створити негативний образ Ізраїлю за його межами, але не про внутрішню дестабілізації Ізраїлю.

У випадку з Україною все це є набагато більш небезпечним. Російські найманці і військові прикриваються українськими громадянами. Їм навіть не дуже важливо, відповість Україна на обстріли чи ні. У разі необхідності вони – як це вже було безліч разів – можуть самі обстріляти житлові квартали Донецька та інших українських міст і звинуватити в цьому Збройні сили України. Для Путіна і його маріонеток важливо посіяти в Україні атмосферу ненависті. Змусити українців ненавидіти своїх співвітчизників на Донбасі, а жителів Донбасу повірити, що Україна не сприймає їх як своїх громадян і бажає їм зла.

Найкраща відповідь терористам – не ставати жертвами цієї підлої пропаганди, яка оплачена людськими життями. В українців, у жителів усіх регіонів України один спільний ворог – кремлівський режим. І для окупованих регіонів – Донбасу і Криму – цей ворог становить навіть більшу небезпеку, ніж для жителів решти території країни. Тому що цей ворог перетворює їх на заручників своїх завдань і амбіцій.

Саме тому в усіх українців спільне завдання – припинення окупації, вигнання ворога з української землі, реінтеграція звільнених територій. Не можна дозволити Кремлю вічно використовувати ні в чому не винних людей у ролі «живого щита».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...