Путін розраховував, що загибель європейців викличе шок у ЄС, який зажадає від Порошенка зупинити наступ сил АТО, - Ілларіонов про катастрофу МН-17

На превеликий жаль офіційний Київ та СБУ не скористалися чудовою можливістю продемонструвати всьому цивілізованому світу, що Кремль хотів збити саме малайзійський Boeing 777 з європейцями на борту, наголосив експерт.

Збитий на Донбасі малайзійський "Боїнг". Ілюстрація:ipress.ua

Глава Кремля зробив ставку на те, що шок лідерів Євросоюзу від трагедії малайзійського літака Boeing 777 наштовхне їх на бажання змусити президента України Петра Порошенка зупинити наступ сил АТО на бойовиків. Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту Катона у Вашингтоні аналітик Андрій Ілларіонов в інтерв'ю виданню Гордон, передають Патріоти України.

"Знаючи психологію європейців, Путін точно розрахував, що загибель кількох сотень їхніх співгромадян викличе такий шок у лідерів ЄС, що ті негайно зажадають від Порошенка зупинити наступ сил АТО", – вважає він.

Ілларіонов додав, що на превеликий жаль офіційний Київ та Служба безпеки України не скористалися чудовою можливістю продемонструвати всьому цивілізованому світу, що Кремль хотів збити саме малайзійський Boeing 777 з європейцями на борту.

Експерт також пояснив, чому спецоперація знадобилася російському керівництву саме в середині літа 2014-го.

"До цього часу проект "Новоросія", націлений на недопущення інтеграції України в західні економічні, політичні та військові союзи, перебував на межі повного краху. Українські війська вели успішний наступ, послідовно звільняючи території, захоплені сепаратистами. Ще кілька тижнів - і від "Лугандоніі" залишилися б тільки історичні спогади. Для того, щоб врятувати її від повного і остаточного розгрому, треба було зупинити наступ сил АТО. До середини липня з'ясувалося, що:

- військовий опір сепаратистів тане на очах;

- дипломатичний тиск Заходу на Київ, який здійснювався через Меркель, Олланда та інших західних лідерів, виявився неефективним;

- пряме повномасштабне вторгнення регулярних російських військ в Україні було визнано недоцільним.

Необхідно було знайти інший ефективний засіб, здатний, за задумом Кремля, шокувати сонну до тих пір європейську громадськість з тим, щоб вона, злякавшись загибелі цивільного борту і його пасажирів, жорстко зажадала б від своїх урядів зробити який завгодно тиск на керівництво України, щоб воно негайно припинило наступ сил АТО. Таким "ефективним" засобом вкотре (на жаль, не вперше і не востаннє) став терористичний акт - збитий малайзійський Boeing MH17."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...