Путін слабшає: Сорос побачив схожість між ситуацією на Балканах і в Україні

Протести у Македонії можна порівняти з українськими у 2014-му році, але в росіян взагалі не вийшло втрутитися у ситуацію.

Протести у Македонії. Фото: news.viratu.com.

Рівень впливу Росії на держави Західних Балкан значно падає, що робить ситуацію там схожою з тією, яка склалася в Україні. Таку думку в суботу висловив відомий американський фінансист і інвестор Джордж Сорос, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Можна порівняти політичний розвиток в Україні з ситуацією на Балканах. Росія стає все далі і все менше впливає", - сказав Сорос.

Він підкреслив, що, хоча антиурядові виступи в Македонії в 2015 році можна порівняти з подіями в Україні в 2014 році, проте там вплив Європи виявився вирішальним. "Під впливом Європи в Македонії вдалося створити демократичну державу і провести вільні і справедливі вибори", - зазначив Сорос, додавши, що українцям це ще належить зробити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...