"Путін вже розглядає громадянську війну у Росії як сценарій для політичних маніпуляцій", - Шендерович

Письменник порадив тим, хто вважає його міркування песимістичними, "звіритися" з його прогнозами, зробленими на початку правління Путіна.

Віктор Шендерович. Фото: соцмережі.

Влада Росії розглядає сценарій громадянської війни для політичних маніпуляцій. Про це у Facebook 6 травня заявив російський письменник Віктор Шендерович, коментуючи протести у Росії 5 травня, передають Патріоти України.

"Новизна минулого дня – не в жорсткій поліцейській зачистці протестувальників (це при Путіні траплялося багато разів; уперше, нагадаю, – у 2006 році, на Марші незгодних). Новизна – у "козаках", які били демонстрантів нагайками під прикриттям ментів. Саме "ментів", зрозуміло, – тому що будь-яка поліція негайно затримала б їх, застосувавши саме до НВРівців (активістів Національно-визвольного руху РФ. - ред.) ту рішучість і силу, яку щедро продемонструвала на мирних людях", – написав він.

За його словами, поліція захищає закон, а "менти обслуговують бандитів". "Заодно з НВРівцями, менти вирішували сьогодні для путінського режиму старе завдання залякування суспільства, але вже на новому рівні. Покидькам, відомим нападами на демократичних активістів, було дано чіткий карт-бланш на масове вуличне насильство", – заявив Шендерович.

Він зазначив, що це – "державні, офіційні покидьки, а не просто група агресивних ряджених". "Настільки ж чітко треба розуміти, що саме стоїть за готовністю влади розкрити цей ресурс. Нацьковування однієї частини суспільства на іншу означає, що влада розглядає – і вже апробує! – організацію громадянської війни як інструменту для політичної маніпуляції. І це дуже і дуже серйозно", – написав він.

За словами Шендеровича, такі сценарії використовує авторитарна влада. "Цей мерзенний джокер лежить у рукаві будь-якої авторитарної влади: влаштувати яке-небудь небезпечне дійство, щоб вийти потім із суворим обличчям і закатати під асфальт узагалі все, в інтересах, зрозуміло, громадської безпеки!.. Не до демократичних процедур, камради, – країна у небезпеці!" – зазначив письменник.

За його словами, президентові РФ Володимиру Путіну "діватися нікуди і немає чого соромитися". "Влади він не покине, і пити демократичну "Боржомі" йому пізно. Жоден найбільш злочинний і смертельно небезпечний для Росії ресурс не здасться цій людині зайвим, коли на кону буде стояти збереження особистої влади. Він готується до різних варіантів і, в певному розумінні, давно готовий на все. Це нам теж треба розуміти абсолютно твердо", – заявив він.

Шендерович порадив тим, хто вважає його міркування песимістичними, "звіритися" з його прогнозами, зробленими на початку правління Путіна. "Сьогодні портретик нашого красеня Доріана вже, здається, виставлено історією на загальний огляд, і треба міцно заплющити очі, щоб його не бачити", – зазначив письменник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...