"Путін вже в цьому році фатально програє гонку озброєнь", - Чорновіл

Ніхто вести реальну війну з ядерною державою не буде, оскільки є абсолютно інші засоби та важелі тиску, наголосив аналітик.

Тарас Чорновіл. Фото:http://novasich.org.ua

Заяви ряду американських політиків про те, що з Москвою потрібно розмовляти з позиції сили, ще не означають, що США насправді будуть воювати з Росією, однак у Білого дому є інші важелі тиску на Кремль. Про це політичний аналітик, колишній нардеп Тарас Чорновіл розповів на чаті в Главреді, передають Патріоти України.

"Ніхто вести реальну війну з ядерною державою не буде. Йдеться про абсолютно інші засоби впливу і тиску. Навіть непомітна для нас політична ізоляція для РФ теж входить до числа таких засобів. Є економічні, санкційні, політичні, дипломатичні, пропагандистські та інші методи жорсткого впливу. Шкода, що Обама почав їх використовувати тільки в останні півроку свого правління", - говорить політичний експерт.

"Добре, що Трамп був змушений під впливом різних факторів прийняти ці правила гри вже на початку своєї каденції. Те, що нова адміністрація США була приречена на геополітичний конфлікт з Москвою, не повинно викликати у нас надмірну радість, адже це не означає, що ми автоматично стаємо партнером.

Є загроза того, що ми можемо стати плацдармом, але не для реальних бойових дій, а для політичного зіткнення. Коли ми говоримо про чисто військову сферу, то одним із засобів прямого тиску на Кремль є зміщення стратегічного балансу сил", - пояснює аналітик.

"Путін вже в цьому році фатально програє гонку озброєнь. Тільки одне-єдине збільшення витрат на оборону в США перевищує весь військовий бюджет РФ. Ще один дуже сильний хід - його одного разу застосував Обама, коли Путін відверто став погрожувати Меркель і Олланд третьою світовою війною під час їх експрес-візиту в Москву. На наступний день якось дуже "випадково" помер протиракетний космічний щит РФ. Так сталося ... ", - іронізує політолог.

"Не дивлячись на всі ці загалом приємні для нас тенденції, плацдармом або полігоном глобального зіткнення двох наддержав ставати дуже не хочеться. Тому сподіваємося на прогнозовану зустріч Трампа і Порошенка. Судячи з непрямої інформації, ця зустріч провальною вже не буде, але дуже б хотілося, щоб вона виявилася успішною. Це потрібно не Порошенку - це потрібно нам", - підсумував Чорновіл.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...