Путін затиснутий в куток через провали в політиці та економіці - журналіст

У 2016 році Росії у зовнішній політиці нічого доброго "не світить", а у внутрішній Путін з допомогою пропаганди з усіх сил намагається і далі дурити росіянам голову..

Путіна з оточенням затиснули в кут через провали в політиці та економіці. Ілюстрація:news.bigmir.net

Російська влада на чолі з президентом Володимиром Путіним виявилася затиснутою в кут через провали в економіці та політиці. Таку думку в блозі для Нового времени висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський, інформують Патріоти України.

"Кремль перебуває в ситуації ідеального шторму: провал в економіці наяву і насувається провал у політиці. У 2013-2014 роках Росія зазнала набагато більший зовнішньополітичний провал, ніж всі її провали у внутрішній політиці та економіці. Російська влада затиснута в кут, виходу з якого немає", - вважає він.

"Анекдот в тому, що завдяки перевернутій оптиці телебачення повний провал видається за величезну перемогу. Видати економічний провал за величезний економічний прорив неможливо: скільки не бреши, люди все одно зайдуть в магазин і побачать реальні ціни, підуть на роботу і побачать, що відбувається з їх зарплатою. Тут брехати марно", - додав журналіст.

Радзіховський зазначив, що у сфері зовнішньої політики влади РФ "транслюється не просто брехня, а повне дзеркальне відображення того, що відбувається".

"У цьому перевернутому дзеркалі світова ізоляція видається за посилення впливу на міжнародній арені, провал в Україні означає порятунок Донбасу від українців, провал в Китаї означає зміцнення позицій в Євразії, завислий і такий, що нікуди не веде Євразійський союз виглядає як потужний союз - тут немає критеріїв, люди не можуть це перевірити. Фраза "позиції Росії у світі посилилися" нічого не означає, це просто набір слів. Піди перевір, посилилися вони чи послабилися", - підкреслив він.

"Які критерії цього твердження? Союзників нема? Ну і чорт з ними,"ми росіяни, ми вистоїмо", "в 42-му році і не так було", "брешеш, не візьмеш", "нас б'ють, а ми міцнішаємо". Катастрофічно зменшився обсяг зовнішньої торгівлі? Ну і добре, самі зробимо, імпортозаміщення. Росію не люблять у всьому світі? Правильно роблять, значить, бояться і заздрять, адже ми "встали з колін", - пише публіцист.

Радзіховський підкреслив, що катастрофа для Путіна настане в той момент, коли росіяни побачать реальність.

"Тому він робить все від нього залежне, щоб цього не сталося. З цієї причини, зокрема, не можна піти з України. З цієї ж причини не можна піти з чортової Сирії, хоча ця ідіотська авантюра вже точно нікому не подобається. Хоч скільки не верещи загадкове слово "тероризм", але ситуацію це не прояснює.

Головне, щоб не було війни, а щоб не було війни, потрібно воювати. Раз ми воюємо, значить, війни не буде. Раз ми бомбимо, значить, буде мир - такою є логіка російської пропаганди", - упевнений журналіст.

"Це Оруелл. Але реальне життя - не казка Оруелла, не науково-фантастичний роман, і якщо ви не будуєте повністю закриту країну, Північну Корею, - а Путін її, ні за яких обставин, будувати не хоче і не буде, - то рано чи пізно все стане на свої місця і реальність дасть про себе знати.

Вважаю, наступний рік у цьому плані стане переломним, адже міф про великі перемоги, про посилення нашого впливу в світі потрібно підгодовувати якимись реальними подіями. Нехай ці події дурні, як війна в Сирії, проте вони реальні", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Священники, які мали сумніви, говорили, що якби вони ще у 2014-му вийшли з УПЦ МП, то можливо б війни не було, - військовий капелан

неділя, 5 травень 2024, 13:28

Капелан військового інституту національного університету ім. Тараса Шевченка Сергій Дмитрієв розповів, що російська церква давно вже використовується путінським режимом для досягнення своїх політичних цілей, передають Патріоти України. "Для мене було п...

Кремль намагається зробити натяк: Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка - політолог

неділя, 5 травень 2024, 12:44

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV пояснив, навіщо Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, а також командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Павлюка, передають ...