"Путін знає, що Росія значно слабша, ніж була колись. Щоб розуміти його, потрібно читати Достоєвського, а не Mein Kampf" - Генрі Кіссінджер

Екс-держсекретар США вважає, що демонстрація військової сили президентом РФ Путіним бере коріння в одвічному, описаному класиками російської літератури прагненні країни утвердити себе в якості великої держави.

Генрі Кіссінджер. Фото:http://inosmi.ru/

При взаємодії з Росією потрібно обмежити її агресивні домагання, але зробити це таким чином, щоб не постраждали її статус і гідність. Про це в інтерв'ю журналу The Atlantic сказав колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер, передають Патріоти України.

Він пов'язує зупинку "перезавантаження" у відносинах між Штатами і РФ з початком третього президентського терміну Володимира Путіна і його поверненням до теми історичних імперських домагань Москви.

"Щоб розуміти Путіна, потрібно читати Достоєвського, а не Mein Kampf. Він знає, що Росія значно слабша, ніж була колись, - і набагато слабша від Сполучених Штатів. Він глава держави, яка століттями асоціювала себе з імперською величчю.

Росія має стратегічну загрозу біля кожного зі своїх кордонів: демографічний жах на китайській; ідеологічний жах у вигляді радикального ісламу уздовж південних; а на заході - загрозу з боку Європи, яку Москва сприймає як історичного противника", - прокоментував дипломат зміни в доктрині Кремля.

Уявлення ряду західних еліт, що Росія могла б еволюціонувати за зразком країн, що входять у НАТО, Кіссінджер вважає помилковими.

"Росія шукає визнання як велика держава, як рівноправного учасника, а не в якості прохача. Ввести її в міжнародну систему можливо за допомогою діалогу, але також і розуміння. Це унікальне і складне суспільство.

При взаємодії з Росією потрібно обмежити її військові можливості, але зробити це таким чином, щоб зберегти її гідність, з огляду на історію країни. Росія повинна засвоїти те, що досі вона відкидала: прагнення до рівності - це дорога з двостороннім рухом, і ти не доб'єшся поваги односторонніми вимогами і демонстрацією сили", - вважає політик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...