Путін знову збрехав: Загибель російських військових проливає світло на те, як РФ воює в Сирії - військовий експерт

За словами експерта, молодші командири не можуть бути військовими радниками, тому загибель російських військових на сирійській батареї свідчить про укомплектування армії Асада саме росіянами.

Ілюстрація:Слово і Діло

Загибель у бою під Дейр-ез-Зором відправлених у Сирію російських військових 200-ї артилерійської бригади свідчить про те, що РФ не вивела звідти військ, як стверджував президент РФ Володимир Путін. Таку думку висловив російський журналіст, військовий оглядач Олександр Гольц у Facebook, передають Патріоти України.

"Загибель наших військових проливає світло на те, як саме Росія воює в Сирії. Ще в грудні минулого року Путін утретє оголосив про перемогу над терористами в Сирії і виведення, за деяким винятком, військового угруповання з країни. Цього разу також повідомили, що Москва збереже дві свої бази і деякий "обмежений" контингент. Із подальших повідомлень стало зрозуміло, що в Сирії залишається і далі воює авіаційне угруповання. Саме російські літаки, які бомбили передмістя Дамаска, забезпечили останні перемоги урядових сил", – написав він.

Гольц зазначив, що батальйони російської військової поліції забезпечують порядок у звільнених районах, а російські сапери наводили переправи через Євфрат, однак тепер з'ясовується, що військові РФ безпосередньо беруть участь у наземних боях.

"Згідно з версією міноборони, під час бою два російські військові радники, які керували вогнем, загинули на місці, ще п'ятьох російських військовослужбовців було поранено. Їх привезли у військовий госпіталь у Москві. Однак двоє, незважаючи на зусилля лікарів, померли... Джерело "Коммерсанта" стверджує, що в сирійській батареї перебувало приблизно 10 радників. І ось цьому десятку під обстрілом із кількох напрямків удалося "взяти командування на себе", "розгорнути артилерію" і "відкрити вогонь у відповідь", – розповів він.

На думку військового експерта, 10 радників не могли організувати оборону.

"Звертає на себе увагу і те, що серед загиблих військових – сержанти. Звичайно, молодші командири жодними радниками бути не можуть. Ніколи в радянські часи вони не входили до контингенту радників. Тому що їм не можна когось учити. Їм можна воювати самим. І, звичайно, щоб воювати ефективно й успішно, їх має бути не 10 осіб. Отже, із достатнім ступенем імовірності можна припустити, що "сирійську" батарею було значною частиною укомплектовано росіянами – як військовослужбовцями, так і найманцями з "групи Вагнера", – підкреслив Гольц.

Він додав, що бій відбувся в провінції, у якій сирійські урядові війська здобували перемоги, на які "явно не були здатні самі".

"Було організовано глибокі операції з висуванням частин у тил противника. Уже тоді висловлювали припущення, що в бойових діях беруть участь частини з іншою підготовкою, ніж частини урядової армії. У лютому саме в цій провінції американці розгромили велику групу вагнерівців. Отже, цілком можливо, що контингенти росіян (як військовослужбовців, так і вагнерівців) втягують у новий етап наземної війни", – підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...