Путіну доведеться платити за Україну великою кров'ю: Время для зимней наступательной кампании России уходит, - російський експерт

Прорвати фронт малими силами в росіян вже не вийде.

Російські військові в Україні. Фото: yodnews.ru.

Час для зимової наступальної кампанії Росії в Україні йде. Щоб почати повномасштабний наступ в Україні, Росії доведеться задіяти по-справжньому великі сили. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив російський військовий експерт і журналіст Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

Коментуючи заяву Президента Порошенка про те, що в поточному році загроза відкритої війни з Росією більше, ніж у попередньому, експерт сказав: "Напевно, він дещо перебільшує - думаю, торік ризик був меншим".

Фельгенгауер додав: "Зараз ситуація така, що великомасштабні бойові дії можливі, але час на проведення зимової кампанії йде. Торік якраз в цей час в розпалі була зимова кампанія, були захоплені залишки терміналу Донецького аеропорту, йшли бої за Дебальцеве. Починати треба було раніше, в січні. Тому я підозрюю, що зимової кампанії може і не бути. Навесні теж можна починати, але це не дуже добре. Ймовірно, буде відкладатися на літо".

У той же час експерт підкреслив: "Така широкомасштабна війна - це дуже серйозне політичне рішення. На це треба зважитися. Тому що українські збройні сили, як показало минуле літо і бої під Мар'їнкою, набагато краще підготовлені, ніж в 2014 році або на початку 2015 . Прорвати фронт малими силами не вийде".

Фельгенгауер розповів про те, що в даний час на Донбасі знаходиться танкова армія - "600 танків, тисячі одиниць іншої бронетехніки, артилерії і всього, що потрібно танковій армії. Близько 40 тисяч військових - добровольців, місцевих, чи не місцевих під російським керівництвом. Це наступальне з'єднання з двох корпусів - луганського та донецького". "Але сама по собі вона теж недостатня. Якщо всерйоз, масовано проривати фронт, треба задіяти значно більші сили. Потрібно ще два фронти, які стоять за спиною цієї армії - центральний і південний. Щонайменше, 150 000 чоловік. Плюс авіація", - сказав він.

І додав: "У такому разі треба вже не просто відбивати якийсь населений пункт або висоту, а виходити на Дніпро на всьому протязі і, може бути, просуватися на південь, до Одеси і Придністров'я".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...