Путіну і Ко ще буде непереливки: Історія зі Скрипалем лише починається - російський політолог

Британська політика, зокрема й зовнішня, добре знає ціну словам. На відміну від пані Захарової та пана Лаврова. Адже ще є така річ, як репутація.

Володимир Путін. Фото:urb-a.livejournal.com

Отруєння Скрипаля відбулося за допомогою дуже складної речовини, якої на кухні не звариш і якою потрібно вміти користуватися. Про це пише у своєму блозі на Новому часі російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України, і продовжує:

Вважаю, що британські спецслужби достатньо кваліфіковані, щоб визначити хімічний склад і джерело цієї речовини.

Крім того, британська політика, зокрема й зовнішня, добре знає ціну словам. На відміну від пані Захарової та пана Лаврова. Ще є така річ, як репутація. Не стільки завдяки заслугам британців, скільки завдяки зусиллям Захарової, Лаврова й Путіна, протягом останніх двох-трьох років репутація Великобританії залишається на тому ж високому рівні. Розрив між дипломатами двох країн так збільшився, що використовуючи політику "слово проти слова", слово Захарової тепер важить удесятеро менше, ніж слова британських дипломатів.

Тому впевнений, що історія зі Скрипалем тільки починається. І мало Володимирові Володимировичу Путіну та його команді не здасться.

Заява Терези Мей про те, що вона не приїде в Росію на чемпіонат світу з футболу 2018-го вплине на Путіна. За радянською традицією, він дуже багато вкладає в спортивний піар. Всі невдачі на цьому фронті – починаючи з викриття олімпіади в Сочі й закінчуючи допінговим скандалом у Південній Кореї – завдають серйозної шкоди Путінові. Головним чином у міжнародному просторі.

Але оскільки телебачення в Росії контролюється, значна частина населення погоджується, що всі ці спортивні скандали – результат міжнародної змови. Проте потрібно зазначити, що дедалі більша частина російських громадян починають відчувати сумніви з цього приводу.

У контексті дипломатичних правил і персонально для Путіна відмова Терези Мей – це серйозний збиток. Але тільки в контексті персонального спілкування із зарубіжними колегами. Російська громадськість може цього й не помітити. Є Тереза Мей, немає Терези Мей – для них це не так важливо.

Ось якби не приїхала англійська збірна – це стало б очевидним ударом по престижу Росії. Але саме на це британські політики піти не можуть, оскільки вони говорять, що спорт поза політикою, і прагнуть робити те, що кажуть.

Так що збірна прилетить. Ну а те, що на трибуні не буде пані Мей – це й не раз бувало. У РФ і на урочисті паради не приїжджали, й олімпіаду в 1980-х ігнорували – нічого страшного, путінська вертикаль переживе. Хоча, безумовно, їм буде неприємно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...