"Путіну пора на вихід": Експерт заявив про імовірність швидкого повалення президента РФ

Російський журналіст заявив, що на даний момент склались майже всі необхідні обставини задля залишення Путіним свого посту.

Володимир Путін. Фото: dsnews.ua

На сьогоднішній день в Росії склалися об'єктивні умови для того щоб "Путіна вже в цьому році в Кремлі не було"; бракує тільки суб'єктивних умов, головна з яких - "виразна політична альтернатива". Про це заявив у коментарі "Обозревателю" російський журналіст Ігор Яковенко, передають Патріоти України.

Говорячи про те, чи можуть протести в Росії привести до обвалення путінського режиму, він зізнався: "Поки я ставлюся до цього досить скептично". "Безумовно, 26 березня показало, що є в Росії молодь, антикорупційні сили, є далекобійники, є люди, які дуже хочуть змін. Якщо серйозно говорити про стан умів російського суспільства, то кількість людей, яким смертельно набрид Путін і путінський режим, зараз більше , ніж тих, хто хотів би, щоб Путін залишився в 2018 році".

Разом з тим він звернув увагу на те, що антикорупційний і економічний протест» не замикається з протестом політичним". "У нас є рух проти корупції, але не корупція - найбільша проблема в Росії. Уявімо собі, що в Росії перестали красти губернатори та інші чиновники. Ну і що? Війна з Україною припиниться? Далекобійники, фермери та інші вийшли на економічний протест. але він ніяк не замикається з протестом політичним. У нас в Росії ніхто не знає продовження тих пісень, які вони співають. що далі? Зрозуміло, що є люди, які знають, що далі, але вони не мають впливу", - констатував журналіст.

"У Росії немає альтернативного уряду, немає програми перехідного періоду. Відсутність серйозної, виразної політичної альтернативи становить проблему. Тому що, коли люди виходять на протести, вони запитують:" А далі що? "Де та сила, яка здатна повести вперед? Навальний такий силою не є. Він, звичайно, молодець, він талановита людина, але він не знає продовження", - переконаний Яковенко.

Разом з тим журналіст звернув увагу й на позитивний момент: "Позитивом є те, що Росія - одна з найбільш непередбачуваних країн в світі. Так, як в 1990 році ніхто не знав, що зовсім скоро не буде країни під назвою Радянський союз, так і сьогодні ніхто не знає, чим закінчиться 2017 рік. Об'єктивні умови для того щоб Путіна вже в цьому році в Кремлі не було, є. Справа - за суб'єктивними".

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...