Реагувати на дурість Качиньського немає сенсу, це нуль, а з іншими польськими політиками можна вести конструктивний діалог - Чорновіл

Політолог наголосив, що лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качиньський - дуже самозакохана та обмежена особистість, такий собі маленький Сталін, який воює з усіма, хто мислить по-іншому.

Тарас Чорновіл. Фото:Антикор

Глава правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качиньський, який заявив, що "Україна з Бандерою в Європу не увійде", є обмеженою і немудрою особою. Такою думкою в коментарі виданню Гордон поділився політолог, екс-нардеп Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Бандера ніякою перешкодою для України на шляху до Європи не є. Тут справа в поведінці Качиньського. У Польщі, по суті, повністю відновилася комуністична система управління державою. Ніким не обрана людина, що є лише лідером партії, керує країною.

Президент Польщі Анджей Дуда його боїться, спікер парламенту і прем'єр-міністр йому підконтрольні. І зараз, коли Україна знаходиться в складній ситуації, Качиньський завдає удару. У нього свої інтереси. Він живе минулим. Росія його насправді не цікавить. Я знаю Качиньського особисто, це дуже обмежений і немудрий чоловік. При цьому дуже самозакоханий", - зазначив Чорновіл.

Він акцентував увагу на тому, що через Качиньського Польща зіпсувала свої взаємини з низкою європейських країн.

"Качиньський вже зіпсував відносини Польщі з Німеччиною. А це основний польський партнер. Також він посварив свою країну з Чехією. Та й в самій Польщі Качиньський проводить якісь зачистки, подібні до тих, що були при Сталіні. Він воює з усіма, хто мислить по-іншому. Це такий собі маленький Сталін.

Свого часу в політичних колах Німеччини прийшли до висновку, що Бандера був нормальною людиною, якщо проти нього так ополчився Качиньський. Завдяки його партії Польща на сьогоднішній день перестала бути серйозним гравцем в європейській політиці. Зараз делегації цієї країни можуть лише голосувати "за" або "проти" того чи іншого рішення, не більше того", - підкреслив політолог.

На його думку, Україні не потрібно реагувати на заяви Качиньського.

"Не дивлячись на всі випади Качиньського, Польща завжди голосувала так, як було вигідно Україні. Зрештою, і сама Польща мала свою вигоду. Реагувати на дурість Качиньського я не бачу ніякого сенсу. Зашкодити його заяви нам абсолютно не можуть. Нехай Качиньський і не любить Україну, але підтримувати Росію Польща не зможе.

Тому у важливих для нас питаннях ми все одно можемо розраховувати на польський голос "за". Але більшого від них уже не варто очікувати. Налагоджувати відносини потрібно з нормальними політиками Польщі. А реагувати на Качиньського не варто, оскільки існує ризик на емоціях перейти на антипольську риторику", - заявив Чорновіл.

За його словами, українській стороні необхідно співпрацювати з адекватними польськими політиками.

"Ми можемо почати публічно розбирати діяльність тієї ж армії Крайової, яка спалювала українські села і катувала людей. А для поляків це справжня святиня. Так може, нам теж заборонити їм згадувати про армію Крайову? У такому випадку ми спускаємося до рівня маразму Качиньського.

При цьому зіпсуємо стосунки з адекватними поляками. Цього нам не потрібно, бо Польща все одно залишається для України союзником. Качиньський - це нуль, а ось з іншими польськими політиками цілком можна вести конструктивний діалог. Не приведи боже йти на якісь поступки через випади Качиньського. Хоча в той же час нам самим не потрібно робити з Бандери чергового Леніна. Це вже моя особиста позиція", - резюмував політолог.

Як відомо, Качиньський заявив, що культ Степана Бандери може перешкодити євроінтеграційним прагненням України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...