«РФ і режим Асада зобов'язані дати світові трохи більше, ніж просто пусті пояснення": Керрі зробив Путіну "подарунок" до дня народження

Голова МЗС США підкреслив, що час вже притягнути до відповідальності тих, хто проводить нелюдські бомбардування мирного населення.

У Алеппо після бомбардування. Фото: УНІАН.

Держсекретар США Керрі звинуватив Росію у військових злочинах в Сирії. Військову інтервенцію Росії в Сирії слід розслідувати, як серії військових злочинів, заявив Держсекретар США Джон Керрі, звинувативши Москву і режим Башара Асада в проведенні цілеспрямованої стратегії по тероризуванню цивільного населення в Алеппо і в знищенні всіх, хто чинив перешкоду в реалізації їх військових завдань, передають Патріоти України з посиланням на російського журналіста Олександра Сотника та службу «Бі-бі-сі».

За наявними у нього даними, проасадівська авіація напередодні в черговий раз атакувала одну з лікарень Алеппо, в результаті чого загинули 20 осіб. Держсекретар не сумнівається, що ця та подібні до неї атаки не є випадковістю.

«Росія і режим Башара Асада зобов'язані дати світові трохи більше, ніж просто пусті пояснення, чому вони продовжують завдавати ударів по лікарнях і медичних центрах, по дітях і жінках. Ці діяння потребують негайно розпочати належне розслідування з військових злочинів, і ті, хто їх робить, повинні бути притягнуті до відповідальності за ці антилюдяні дії якомога швидше», - сказав глава зовнішньополітичного відомства на спільній прес-конференції зі своїм французьким колегою Жан-Марком Еро, підкресливши, що пора притягнути до відповідальності тих, хто проводить нелюдські бомбардування мирного населення.

2 жовтня авіація Російської Федерації і Башара Асада атакувала два госпіталі в Алеппо. По одному з будинків російські бомбардувальники випустили сім ракет, в результаті чого загинули, як мінімум два пацієнта. На наступний день, 3 жовтня, влада США оголосила про припинення контактів з Росією щодо сирійського питання через невиконання Москвою зобов'язань за домовленостями з США. Таке рішення було прийнято на тлі кричущого порушення Росією і Дамаском перемир'я, досягнутого 12 вересня в Женеві.

Після того, як Москва знищила гумконвой ООН і Червоного Хреста, режим Башара Асада спільно з його союзниками почав наземний наступ на Алеппо під прикриттям ВКС РФ і урядових ВПС Сирії з метою захопити сектор мегаполісу, що знаходиться під контролем повстанців. Російська авіація обрушила на мирних жителів обложеного міста всі види заборонених боєприпасів – бункерні, касетні і фосфорні бомби. Через дії Москви за кілька днів загинули понад 400 мирних сирійців, включаючи жінок, дітей та людей похилого віку. Британія і Франція звинуватили Кремль у скоєнні військових злочинів, а постпред США в ООН назвала «варварством» несамовиту поведінку Москви.

Ще наприкінці вересня медичні матеріали першої необхідності в обложеному сирійському місті були на межі закінчення, не було найнеобхідніших медикаментів та навіть бинтів. Лікарні падали з ніг та ледь справлялися з потоком поранених, в той час, як Росія ігнорувала благання Заходу, продовжуючи безпрецедентні за інтенсивністю, повітряні напади в спробах відвоювати у повстанців території, повідомляє Reuters. З тих пір ситуація ще більше погіршилася та стала нестерпною: один з підземних госпіталів був зруйнований вщент в результаті удару бункерної бомби, яку скинули російські військові за наказом Москви.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...