Рідне слово, рідна мова приходить з молоком матері, їх забути неможливо, - лінгвісти

Дослідження останніх років показали, що сприйняття мови відбувається задовго до того, як дитина вимовляє перше слово.

Міжнародна група лінгвістів з Університету Радбауда та Інституту Макса Планка експериментально довела, що швидкість засвоєння фонетичних норм корейської мови носіями, які повністю втратили навик спілкування рідною мовою, набагато вище, ніж у контрольної групи голандців, які не вивчали цю мову до експерименту.

Здатність вимовляти окремі слова з'являється у людини в 11-12 місяців. З віком механізм проголошення слів стає настільки звичним, що перехід на фонетичну систему іншої мови стає дуже трудомістким.

Діти, прийняті в ранньому віці в іншу мовну середу, забувають мову, якою з ними спілкувалися при народженні, але, як з'ясувалося, зберігають деякі навички, які допомагають їм у повторному вивченні рідної мови. Зокрема, засвоюють норми вимови цієї мови помітно швидше інших учнів.

Учасниками даного дослідження були 29 різностатевих корейців у віці від 23 до 41 року, прийнятих в голландські сім'ї у віці від 3 до 70 місяців, які вважають голландську мову рідною. Контрольна група складалася з 29 різностатевих носіїв голландського від 19 до 47 років, які не вивчали корейську раніше.

Всі учасники експерименту пройшли однаковий навчальний курс фонетики корейської мови. Вимову оцінювали 30 носіїв корейської мови в ході сліпого прослуховування.

Результати, показані групою усиновлених корейців, були значно вище, ніж результати контрольної групи голландців. Також з'ясувалося, що швидкість оволодіння вимовою у корейців, які почали говорити рідною мовою, але втратили цю навичку, така ж, як і у корейців, які не мали досвіду говоріння корейською. Це підтверджує, що здатність відрізняти фонеми, ритм і інтонацію, характерну для рідної мови, дитина отримує незалежно від вербального досвіду.

Перший рік життя - період активного мовного розвитку. Довгий час вважалося, що діти засвоюють фонематичний інвентар мови на основі наслідування мови дорослих у віці близько року. Дослідження останніх років показали, що сприйняття мови відбувається задовго до того, як дитина вимовляє перше слово.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...