"Рідний берег" все далі: Чому Путін усе менше говорить про Крим? - блогер

Dарто очікувати, що Крим і кримчани викликатимуть усе більше роздратування і в росіян, і в їхнього президента. І одного дня ця маса негативного сприйняття може досягти критичної позначки, і тоді...

Ілюстрація:112 Україна

"1 грудня Володимир Путін традиційно виступив із посланням до Федеральних зборів. Виступ президента дивилися і слухали в усіх куточках Росії. Багатьох кримчан здивувало, що Путін фактично не згадав кримську тематику. Чому президент Росії проігнорував їх?" Про це пише кримчанка Зарема Сеїтаблаєва на сайті Крим.Реалії, інформують Патріоти України.

Це питання ставлять собі і проросійські кримчани, і проукраїнські, тому що від ставлення Путіна до Криму багато в чому залежить майбутнє півострова.

Проросійські кримчани, незважаючи ні на що, всередині відчувають мандраж, адже міжнародний статус Криму як окупованої території - це не жарт. А тому їхній єдиний гарант – це Путін. Варто тому дати задній хід, і півострів знову повернеться де-факто в Україні.

А разом із цим до Криму повернеться вода, світло, смачні якісні продукти, свобода слова й багато іншого, за чим сумували кримчани. Звідси й інтерес проукраїнських кримчан до відношення Путіна до Криму. Холод президента Росії до кримської тематики вони, навпаки, сприймають, як надію на якнайшвидше повернення блудного Криму в лоно рідної їм України.

Багато висувається гіпотез щодо ігнорування теми Криму президентом Росії. Я ж висловлю свою точку зору, що має право на життя.

Хто б що не говорив, але напевно Володимир Путін має досить об'єктивну інформацію про настрої в країні. А настрою ці в росіян щодо Криму все більше й більше негативні й неприязні.

У мене чимало знайомих, друзів і родичів у Росії, з якими регулярно спілкуюся. І на що звернула увагу – Крим стає болючою темою для них. Навіть ті з них, хто спочатку щиро радів «поверненню Криму до рідної гавані», тепер не соромляться у висловах, що «всі їхні біди через Крим».

Прості росіяни на власному досвіді побачили, що їхні зарплати в тисячу доларів 2013 року перетворилися на п'ятсот доларів 2016-го. При цьому ціни зросли суттєво. Якщо раніше росіян зустрічали досить привітно в багатьох країнах, то тепер далеко не так, а десь і з відкритою ворожістю.

Якщо раніше росіяни лягали спати спокійно, то тепер – із тривогою й думкою: а раптом завтра війна? І звинувачують вони в усьому цьому Крим і кримчан.

«Ми вже не раді вам, занадто високу ціну ми платимо за Крим», – сказала мені днями жителька Підмосков'я – колишня однокурсниця, з якою дружимо вже багато років. І ось ця ключова фраза «ми не раді вам» стала для мене відповіддю, чому Володимир Путін не став піднімати тему Криму в своєму посланні. Та просто тому, що не захотів дратувати простих росіян! Крим став подразником для жителів Росії – він асоціюється в них із погіршенням їхнього життя.

І знаєте, що ще? Можливо, що саме слово «Крим» уже викликає роздратування й у самого президента Росії. Він був вхожий до всіх міжнародних «тусовок», і до «повернення Криму до рідної гавані» все було загалом непогано для нього. А тепер одні проблеми й суцільний головний біль на президентській роботі. І хто винен? Звісно, Крим!

І судячи з тенденції, що намітилася, життєвий рівень росіян буде лише падати, і президенту Росії Крим буде приносити все більше нових турбот і проблем. А тому варто очікувати, що Крим і кримчани викликатимуть усе більше роздратування і в росіян, і в їхнього президента. І одного дня ця маса негативного сприйняття може досягти критичної позначки, і тоді...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...