Рішення Держдуми РФ щодо громадянства свідчить про наміри Кремля вивести свої війська з Донбасу, - Небоженко

​Політолог вважає, що Україна не зможе протистояти рішенням Росії про публічну відмову від громадянства.

Віктор Небоженко. Фото:Антикор

Рішення Держдуми РФ щодо спрощеної процедури отримання українцями російського громадянства свідчить про наміри Москви вивести свої війська з Донбасу і убезпечити сепаратистів від залучення до відповідальності в Україні. Про це УНН повідомив політолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"Це (рішення Держдуми РФ щодо спрощеної процедури отримання українцями російського громадянства - ред.) пов'язано з тим, що Росії доведеться скоро віддавати Донбас. Там дуже багато людей, у яких руки замазані в крові під час війни в Україні. А зараз вони отримають за прискореною схемою паспорти РФ і їх не можна буде притягати до відповідальності за українськими законами", - повідомив Небоженко.

Він зазначив, що таким чином Росія намагається "прикрити своїх", які воювали на боці РФ. "Що тут може зробити Україна - нічого. Тому що вони будуть захищені громадянством Росії", - зазначив політолог.

Небоженко також зазначив, що це "сильне рішення, яке говорить про те, що Росія збирається вивести свої війська з Донбасу, але при цьому вона хоче, щоб не було репресій проти сепаратистів".

"У них у всіх буде громадянство Російської Федерації", - пояснив він.

Як відомо, Державна дума РФ прийняла в другому читанні законопроект, згідно з яким українцям, щоб отримати паспорт Росії, потрібно відмовитися від українського громадянства і принести присягу РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...