"Росія - ворог. Україна абсолютно не повинна їй співчувати", - український дипломат про вбивство посла РФ

Однак немає різниці між вбивством мирного жителя і дипломата, навіть якщо останній представляє державу-агресора, наголосив Богдан Яременко.

Богдан Яременко. Фото:уніан

Стримана реакція і українського дипломатичного корпусу, і українського суспільства на вбивство в Анкарі посла РФ в Туреччині Андрія Карлова цілком зрозуміла: Росія - ворог. Про це в коментарі сайту Гордон заявив український дипломат, колишній генеральний консул в Стамбулі і глава благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко, інформують Патріоти України.

"Росія - ворог. Україна зовсім не повинна їй співчувати. Але і задоволення від вбивства російського дипломата ми не відчуваємо. Як цивілізовані люди, які чесно і в відкритому бою захищають свою батьківщину, ми відчуваємо зневагу до тих, хто підло вбиває невинних людей. Яку б державу не представляла та чи інша посадова особа, вбивство - це злочин. Тероризм - це злочин. І в даному випадку немає різниці між мирним жителем і дипломатом. Вони невинні", - переконаний Яременко.

За даними українських журналістів, вбитий російський посол активно запрошував турецьких бізнесменів будувати керченський міст в анексованому Криму і сприяв тому, щоб український фільм "Хайтарма" про депортацію кримських татар не допустили до участі в кінофестивалі в Анталії.

Незважаючи на цю інформацію, українці, підкреслює Яременко, повинні розуміти: робота будь-якої посадової особи - представляти свою державу, навіть якщо вона не має рації.

"Робота посла - представляти свою державу та обстоювати її інтереси. Так, інтереси посла РФ не збігалися з інтересами України. Так, потрібно перемагати Росію і на дипломатичному фронті, переконувати турецьких бізнесменів, що не варто брати участь в будівництві керченського мосту. Ми можемо це зробити. І наша сила в тому, що саме в чесному, відкритому протистоянні ми можемо довести свою правоту", - сказав Яременко.

Дипломат переконаний, що після дій РФ в Сирії теракти відносно офіційних російських представників були очікуваними.

"Туреччина переживає сплеск тероризму. Невдоволення варварством Росії в сирійському Алеппо досягло піку. Про це говорять і міжнародні організації, і ЗМІ, і пересічні громадяни по всьому світу. Так, вбивство, особливо дипломата, неприпустимо. Але складно сказати, що такий розвиток подій став несподіванкою", - вважає Яременко.

Як повідомлялося раніше, 19 грудня 2016 року на відкритті фотовиставки в центрі сучасного мистецтва Анкари був убитий Надзвичайний і Повноважний Посол РФ в Туреччині Андрій Карлов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...