"Росія ніколи не відмовиться від цієї мети": Військовий експерт про можливість нового "котла" в районі АТО

"Російська Федерація під приводом захисту від НАТО підводить війська, але основна ідея - це, звичайно, Україна" - пояснив Ігор Козій.

Ілюстрація:topwar.ru

Концентрація російських військ в районі міста Клинці поблизу кордону Білорусі та України може бути підготовкою до організації чергового "котла" для українських військ в районі АТО. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій, інформують Патріоти України.

"Що стосується Клинців, то, якщо уважно подивитися на карту, то видно: якщо сформувати угруповання військ, яке, умовно кажучи, буде розташовуватися уздовж кордону від Бєлгорода до Клинців, то було б цікаво зробити два удари назустріч клинському угрупованню і відрізати українські війська, які знаходяться в районі проведення АТО", - сказав експерт.

"Можливо, в цьому і полягає причина того, що Генштаб не може проводити активні бойові дії в тому районі, бо, як тільки він туди втягне серйозні боєздатні війська, їх відразу спробують оточити і відрізати", - припустив він.

Разом з тим Козій підкреслив: концентрація російських військ уздовж кордонів почалася ще два роки тому. "Російська Федерація під приводом захисту від НАТО підводить війська, але основна ідея - це, звичайно, Україна", - переконаний він.

Експерт також упевнений, що Росія ніколи не відмовиться від цієї мети, тому "треба готуватися до найгіршого". "Згадайте Першу світову війну, згадайте Другу світову війну, згадайте Іспанію, Фінляндію, Польщу. Це стиль, це філософія життя. Однозначно треба готуватися до найгіршого сценарію", - заявив він.

"Питання тільки в одному: як швидко Україна зможе провести реформи, як швидко Україна зможе накопичити достатньо сучасної військової техніки і озброєнь", - підкреслив Козій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.

Про перегрупування (переміщення) військ противника... - Машовець

четвер, 2 травень 2024, 4:15

1. Спочату про перегрупування (переміщення) військ противника... . Джерело