Біля українського кордону Росія розгорнула нові полки та дивізії, - розвідка

Також за даними розвідки, РФ посилила бойовиків ОРДЛО високоточною зброєю.

Ілюстрація:iPress.ua

На українсько-російському кордоні Росія розгорнула нові полки та дивізії, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. За даними розвідки, тільки протягом квітня країна-агресор поповнила запаси першого та другого "армійських корпусів" бойовиків терористів "Л/ДНР". Росія також посилила бойовиків високоточною зброєю. Про це повідомляє 5 канал, зазначають Патріоти України.

"Ми повинні чітко розуміти, що біля нашого кордону на відстані 30-40 – 100-120 км, фактично на кордоні, розгортаються не просто нові частини, а полки дивізій. Наприклад, дуже велике переміщення техніки було, наприклад, у березні й квітні. Чому?

Тому що та сама 3-тя дивізія, 44-та, 150-та дивізія, вони виходили на полігони. Полігони теж не дуже далеко від кордону. Всі шляхи залізничні, саме місця розміщення цих нових дивізій, вони проходять дуже близько до нашого кордону і в цьому якраз і є загроза, що під виглядом навчань можуть ці угруповання опинитися вже на нашій території", - сказав він.

Скібіцький наголосив, що нова зброя та посилення противника є загрозою для Збройних сил України. Скібіцький заявив, що "армійські корпуси" бойовиків підтримуються у постійній бойовій готовності.

"Лазерні далекоміри дозволяють здійснювати наведення снаряду на ціль. По-друге, дуже активно зараз росіяни використовують засоби снайперської боротьби… Говорити, що це лазерне озброєння, це, мабуть, передчасно, бо це стандартний набір, який використовується саме для снайперської боротьби", - сказав представник ГУР.

Окрім того, ГУР також оголосила, що на озброєння окремої артилерійської бригади, дислокованої на тимчасово окупованій території у Донецькій області з РФ доставили партію152-мм керованих снарядів "Краснополь" та лазерні цілевказівники-далекоміри. У зв’язку з цим для українських бійців проводять додаткові заняття для підготовки до застосування нового озброєння у бойових умовах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...