"Росія показала, що не збирається виконувати Мінські угоди і відмовлятися від контролю над Донбасом", - Портніков про "безвізовий режим" з Абхазією

Для Суркова і його компанії "ДНР" та "ЛНР" тепер те ж саме, що Абхазія і Придністров’я. І це їхнє самовикриття не варто не помічати.

Абхазія. Фото: nr2.com.ua.

"Ніким, окрім Росії, Нікарагуа і Тувалу, не визнана Абхазія запровадила візовий режим для громадян країн, які не визнають її незалежність – тобто практично для всіх, крім тих самих Росії, Нікарагуа і Тувалу", - пише Віталій Портніков для Радіо Свободи, передають Патріоти України.

Це рішення Абхазії, звичайно ж – рішення Кремля і демонструє, що в бунтівній грузинській автономії встановлюється справжній окупаційний режим. На відміну від інших окупованих Росією територій, Абхазія намагалася проявляти хоча б самостійність у визначенні власного внутрішньополітичного курсу і кадрового вибору. Абхазів не раз карали за це, а у 2014 році помічник Путіна Владислав Сурков влаштував в республіці державний переворот і привів до влади вкрай непопулярного у абхазів чекіста Рауля Хаджимбу. І Хаджимба з того часу просто виконує будь-які божевільні бажання своїх господарів.

Саме тому безвізовий режим в’їзду в Абхазію – він тепер не тільки для росіян. Він і для жителів окупованих Росією територій колишнього Радянського Союзу – Південної Осетії, Придністров’я і – увага! – Донецької та Луганської областей України. Так, жителі окупованих частин цих двох регіонів зможуть потрапити з однієї окупованої території на іншу без будь-яких віз – досить тільки показати паспорт із реєстрацією. "Стосовно жителів південно-східної України ("ДНР" і "ЛНР") діє режим спрощеного в’їзду на територію Республіки Абхазія. Для в’їзду потрібний внутрішній паспорт громадянина України з пропискою на території "ДНР" або "ЛНР", або документ, що засвідчує особу громадянина "ДНР" або "ЛНР"", – йдеться в повідомленні з Сухумі.

І це аж ніяк не жарти. І за рішення Хаджімби, і за події на Донбасі перед Путіним відповідає одна і та ж людина – Сурков. І якщо він вписує "народні республіки" в абхазький безвізовий режим – значить, ще раз дає зрозуміти, що Росія не збирається виконувати Мінські угоди і відмовлятися від контролю над Донбасом і ділянкою російсько-українського кордону. Для Суркова і його компанії "ДНР" та "ЛНР" тепер те ж саме, що Абхазія і Придністров’я. І це їхнє самовикриття не варто не помічати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...