Росія повинна піти звідусіль, - Віталій Портников

Кремль захищатиме своє право на контрольовані ним території і підтримку так званих союзників і в Дамаску, і в Донецьку, і в Сімферополі, і в Сухумі.

Віталій Портников. Фото: Лівий берег.Приїзд глави МЗС РФ Сергія Лаврова на відкриття російського дипломатичного представництва в окупованій РФ Абхазії є не рутиною, а бажанням "посмикати тигра за вуса". Про це в колонці для "Крим.Реаліі" написав політичний оглядач Віталій Портников, повідомляють Патріоти України.

"Напомнить Соединенным Штатам, что несмотря на все призывы к соблюдению Москвой международного права, Кремль будет защищать свое право на контролируемые территории и поддержку "союзников". И в Дамаске. И в Донецке. И в Симферополе. И в Сухуми", – пояснив він.

Оглядач нагадав, що грузинські регіони Абхазія і Південна Осетія були першими територіями, які "фактично анексувала Росія".

"Только в отличие от Крыма эта аннексия произошла не в виде присоединения к России, а в виде признания независимости этих грузинских автономий. В Москве любят утверждать, что признание независимости Абхазии и Южной Осетии – это "ответка" за Косово, но ничего более циничного и представить себе нельзя", – пише він.

За словами Портникова, Косово - після вигнання режимом Слободана Мілошевича частини населення - потрапило під міжнародне управління, а потім отримало незалежність. У той же час в Абхазії "відбулося щось зовсім протилежне" - переважну кількість грузин було вигнано або позбавлене виборчих прав.

"Вот давайте просто представим себе, что большинство населения Крыма – русское население – было бы изгнано с территории полуострова, Крым стал бы крымскотатарским государством, а оставшиеся в Крыму русские были бы лишены права участвовать в выборах руководства республики. Что, интересно, по этому поводу говорили бы в Москве? А ведь в Абхазии происходит именно такой процесс", – відзначає оглядач.

Він висловив надію, що "візит" Лаврова "протверезить грузинське керівництво і змусить його в повний голос говорити на міжнародному рівні про анексію грузинських земель".

"Очень важно, чтобы страны, на территории которых покусилась Россия, – Украина, Грузия и Молдова – говорили о своих проблемах вместе, чтобы Россия в глазах мира выглядела государством, систематически и осознанно нарушающим международное право", – пише Портников.

На його думку, питання окупації Донбасу і Криму має вирішуватися разом з майбутнім Абхазії і Придністров'я.

"Россия должна уйти отовсюду", – заявив Портников.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...