Росія уклала таємний союз з Талібаном проти США та НАТО, - Times

Росія неодноразово заперечувала поставки зброї талібам, але визнавала "обмежені контакти" в рамках миротворчої місії.

Таліби в Афганістані. Фото: ИноСМИ.

Росія ось уже півтора року фінансує бойові загони талібів в Афганістані, щоб послабити угрупування "Ісламська держава" і насолити США і НАТО. Про це пише кореспондент Times з Кабула, передають Патріоти України.

Талібський скарбник середньої руки - він відповідає за кілька районів однієї з 34 афганських провінцій - дав інтерв'ю газеті з дозволу керівництва руху "Талібан" і розповів, що Росія нібито безкоштовно постачає їм нафтопродукти через Узбекистан. Після реалізації палива через пов'язані з талібами компанії, виручка за вирахуванням імпортних мит дістається польовим командирам.
Газета оцінила обсяг поставок в $ 2,5 млн на місяць. І це лише "один з багатьох "способів підтримки" талібів, сказав скарбник, додавши, що "приймати гроші від Росії нам не дуже подобається, але нам зараз потрібні кошти для джихаду".
Інший співрозмовник Times, представлений як старший радник керівництва талібів в Пакистані, розповів, що Москва втратила віру в здатність афганського уряду протистояти забороненому в Росії угрупованню "Ісламська держава" і допомагає талібам "грошима, теплим ставленням і зброєю".
Росія неодноразово заперечувала поставки зброї талібам, але визнавала "обмежені контакти" в рамках миротворчої місії. "У відносинах з нами вони переслідують три мети, - розповів Times талібський радник. - Розбити "Ісламську державу"; дестабілізувати уряд Афганістану, за яким стоять США; завдати шкоди і принизити НАТО ".
У коментарі до репортажу з Кабула газета пише, що всі звинувачення на адресу Москви в підтримці талібів досі були позбавлені конкретики, і тільки зараз стало відомо, як саме Росія фінансує їх бойові загони, - поставками нафтопродуктів. "Це розсердить влади країн Заходу, які не втрачають надії стабілізувати ситуацію в Афганістані", - пише газета.

"Володимир Путін підтримує будь-яку тактику, якщо вона допомагає його стратегії порушника спокою в світі. А в даному випадку вони приваблива ще й тим, що дає можливість помститися ЦРУ за пригоди радянських військ в Афганістані в 1980-і".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...