Російська "Новоросія" "здулась": Хвилі "русской весны" розбилися об тверді, міцні дніпровські пороги, - Порошенко

Плани Путіна, щодо України, провалились. "Новоросії" не буде.

Петро Порошенко. Фото www.unian.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час виступу на церемонії відкриття реконструйованої будівлі діагностичної поліклініки та відділення анестезіології для новонароджених у Дніпрі, повідомляють Патріоти України.

Президент подякував жителям Дніпропетровської області за внесок у захист України, її суверенітету, територіальної цілісності.

«Саме тут, у Дніпрі, хвилі так званої «русской весны» розбилися об тверді, міцні дніпровські пороги українського патріотизму. Саме ваша рішуча позиція не залишила ворогу жодного шансу на реалізацію так званого проекту «Новоросія». Саме тут, у Дніпрі, він був похований нашими об’єднаними зусиллями, і зараз вже ніхто про нього навіть не згадує», - наголосив Порошенко.

«У навколишніх козацьких степах розвіялися плани Путіна про розчленування нашої з вами держави. Саме в цих краях і завдяки вам (жителям області) Україна виграла генеральну битву за свою цілісність та за свою соборність. Саме це є форпост України на сході», - сказав президент. Читайте також "Ми продовжуємо боротьбу": Порошенко обіцяє не залишати без підтримки українців в окупованому Криму

За словами глави держави, 21 тис. військових було мобілізовано в Дніпропетровській області за шість хвиль мобілізації, і кожен п’ятий з мобілізованих прийшов та добровільно записався у військкоматах для того, щоб захищати Україну.

Як заявив Порошенко, минулого року з області за контрактом пішли служити понад 4 тис. бійців, ще сотні приєдналися до них з початку поточного року.

«Сьогодні ваш прифронтовий край є справжнім і непохитним форпостом в захисті України від російської агресії, яка все ще триває», - резюмував Порошенко.


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...

Компанія «PepsiCo», котра ганебно зберігає свій бізнес в Росії, неочікувано для себе дієво підтримала ЗСУ на лінії фронту (відео)

субота, 4 травень 2024, 5:55

Тепер власникам та топ-менеджменту гіганта харчової промисловості саме час переживати, щоб держава-агресор не скористалась цим як приводом, щоб підрізати бариші PepsiCo». Кажуть, що компанія «PepsiCo» заборонила рекламним агентствам згадувати ЗСУ, укр...