Російський політолог розповів, хто надихнув Путіна на війну з Україною

Один з цих людей - Сергій Чемезов - очолює головну військово-промислову монополію - корпорацію «Ростех», куди входить більшість заводів з виробництва зброї та вибухівки.

Чемезов та Іванов. Фото: Обозреватель.

Головними ініціаторами вторгнення Росії в Україну були керівник адміністрації президента Росії Сергій Іванов і генеральний директор корпорації «Ростех» Сергій Чемезов. Про це в інтерв'ю Оnline.ua заявив російський політолог і соціолог, президент дослідницького центру «Політична аналітика» Михайло Тульський, передають Патріоти України.

За його словами, саме Іванов і Чемезов - лідери самої мілітаристської угруповання в оточенні Путіна. «Именно они, в первую очередь, были инициаторами войны с Украиной, они и подталкивали к ней Путина (президента России. — ред.). Они обогащаются на войне», — підкреслив політолог.

Він нагадав, що Чемезов очолює головну військово-промислову монополію - корпорацію «Ростех», куди входить більшість заводів з виробництва зброї та вибухівки. «Те предприятия, которые не входят в монополию, как, например, производитель танков «Уралвагонзавод», управляются ставленниками Чемезова — его другом еще по Иркутску (после которого Чемезов служил вместе с Путиным в КГБ в ГДР) Олегом Сиенко и сослуживцем по КГБ в ГДР Евгением Школовым. Чемезов — друг Иванова (когда в 2007 Иванов рассматривался как один из двух кандидатов в будущие президенты, Чемезов поддержал его, и пошли разговоры, что Чемезов будет премьер-министром при Иванове-президенте) и, вероятно, делится с ним частью доходов», — пояснив Тульський.

«Если вы посмотрите, кто реально самый главный в Крыму и Севастополе — это полпред президента РФ Олег Белавенцев (разговор проходил до перевода Белавенцева на другую должность и включения Крыма в состав Южного федерального округа РФ. — Ред.), про которого часто пишут, что он якобы «ставленник» министра обороны Шойгу — но это неправда.

Белавенцев еще в конце 1980-х годов служил в КГБ в ГДР вместе с Путиным, Чемезовым и Щеголевым (Игорь Щеголев, помощник президента РФ, включен в санкционный список США. — Ред.), потом в 1999-2000 годах Белавенцев снова был замом Чемезова по военно-промышленному ФГУП «Промэкспорт», и только после этого проверенного путинца-чемезовца Белавенцева отправили путинским «смотрящим» к изначально не путинскому Шойгу», — зазначив Тульський.

Також політолог вказує на зв'язок російських диверсантів, колишніх ватажків «ДНР» Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) і Олександра Бородая з російським бізнесменом, якого вважають причетним до так званої 2російської весни" в Україні Костянтином Малофєєвим. «А у него (Малофеева. — Ред.) в попечительском совете Фонда Василия Великого находится Игорь Щеголев, сослуживец Путина, Чемезова и Белавенцева по КГБ в ГДР. Малофеев также известен тем, что покупал акции для сына Сергея Иванова. Эти все люди — костяк путинской милитаристской группировки Иванова-Чемезова, которая организовывает все путинские войны и получает от них финансовую выгоду», — додав Тульський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 10:03

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. Проце...

Після провалу на диво вчасно завітала смерть: Колишній російський військовий і його дружина-киянка організовували в Європі диверсії під керівництвом ГРУ, - The Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 9:32

Колишній російський військовий Микола Шапошников і його дружина Олена, родом з Києва, допомагали Головному розвідувальному управлінню Росії організовувати диверсії в Європі, ділиться даними розслідування The Insider . Шапошникови - громадяни Чехії, я...