Російський журналіст розповів, що зрозуміли в Кремлі через битву за ДАП

Президент РФ зрозумів, що подальші спроби захоплювати нові території України зустрінуть такий самий відчайдушний опір.

Донецький аеропорт. Фото: ЖЖ.

Відомий російський журналіст і письменник Сергій Лойко пояснив всю значимість оборони Донецького аеропорту бійцями АТО. Свою думку він висловив в інтерв'ю Укрінформу, передають Патріоти України.

- Чи бачите ви історичні паралелі в подіях, що відбувалися в Донецькому аеропорту (наприклад, Фермопіли, Вестерплатте) або це унікальний випадок в історії людства?

- І Вестерплатте, і Брестська фортеця, зрештою, здавалися або були взяті. А аеропорт стояв до кінця. Чим ще відрізнявся аеропорт? Там не було фортифікаційних споруд. З точки зору тактики і стратегії війни, це взагалі було безглузде заняття. Але аеропорт - це був Майдан на війні. Той Майдан, який узяв в руки зброю і з Києва переселився на війну.

Саме тут Кремль обламав свої вовчі зуби, адже коли ця символічна битва в аеропорту досягла свого апогею, вийшло, що в ній бере участь зібрання людей з Майдану різних вікових, соціальних груп і національностей, які не чекали ніяких наказів, а просто захищали своє повітря свободи. Кремль не міг зрозуміти цього, єдине, що він усвідомив: якщо попре далі, його чекає ось цей самий Майдан на війні, а з цим він нічого зробити не зможе. Саме оборона ДАПа показала Путіну, що його неспровоковану агресію варто перенести в інше місце. І він відправив війська в Сирію.

- Все-таки, оборона Донецького аеропорту - це історія перемоги чи програшу?

- Якщо говорити футбольною мовою, то це - програш, а якщо людською - то перемога. Це ваше Косово поле. Це Піррова перемога для Росії і велика перемога українського духу, українського народу і української Революції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...