Розенко: "Я прихильник широкоформатної пенсійної реформи, а не коригування якихось дрібних параметрів"

Віце-прем'єр переконаний, що треба запроваджувати накопичувальний рівень пенсійної системи і недержавне пенсійне страхування

Реформування лише солідарної пенсійної системи без впровадження накопичувального рівня і недержавного пенсійного страхування не вдасться. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, інформують Патріоти України.

"Я можу сказати, що ніколи не підтримаю пенсійну реформу, якщо в її рамках не будуть впроваджені накопичувальний рівень пенсійної системи і недержавне пенсійне страхування. Без надання таких можливостей людям і обмежуючи їх лише участю в солідарній частині, ми не зрушимо ситуацію з місця. Реформа тільки солідарної системи - це шлях в нікуди. Не хочеться, щоб в Україні провели пенсійну реформу тільки для того, щоб поставити галочку аби отримати черговий транш від МВФ", - сказав Розенко.

Він наголосив на тому, що не є прихильником жорсткого обмеження проведення пенсійної реформи в часі, тому що це - "одне з ключових завдань держави, і підійти до нього потрібно грунтовно".

"Я, наприклад, прихильник широкоформатної пенсійної реформи, а не коригування якихось дрібних параметрів або ведення дискусій навколо того, чи потрібно продовжувати пенсійний вік або збільшувати стаж. Так, у нас є консенсус щодо неприпустимості збільшення пенсійного віку. Хоча, безумовно, МВФ виставляє це як стандартну умову для проведення пенсійної реформи в будь-якій країні. Але ми якраз, базуючись на неуспіху проведення реформи 2011 року, доводимо, що без інших змін збільшення пенсійного віку і стажу роботи в принципі нічого не дасть", - додав віце-прем'єр.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...