"Розгром у Сирії вагнерівців підриває моральний дух у всіх збройних силах РФ", - Фельгенгауер

Павло Фельгенгауер підкреслив, що наслідки бою 7 лютого можуть виявитися набагато серйознішими, ніж сама собою тактична поразка в далекій Сирії.

Росіяни раптом зрозуміли, що американці можуть їх легко знищити. Фото: Рейтерс.

Під час розгрому авіацією США найманців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" у Сирії вагнерівців не врятувала б наявність зенітних ракетних комплексів, практично непотрібних у темряві. Про це в колонці для "Новой газеты" написав російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

"Стрілець-зенітник має бачити мету і навести систему... База Хмеймім, за 500 км на захід від поля бою з її радарами, літаками і зенітно-ракетними комплексами, нічим не могла допомогти, коли стало зрозуміло, що "Вагнер" потрапив в смертельну пастку", – розповів він.

Експерт зазначив, що насамперед американці знищили всю техніку і важке озброєння найманців, а плацдарм, звідки почався наступ, припинив своє існування. "Повідомляють, що "танкового" генерал-полковника Сергія Суровікіна, якого тільки в листопаді призначили головкомом ВКС, начебто хочуть позачергово знову терміново відправити командувачем у Сирію. Суровікін там уже командував із березня до грудня 2017-го... уважається фаворитом Путіна і має репутацію людини, готової вживати найбільш нещадно-рішучих заходів. Схоже, ситуацію в Сирії після розгрому під Дейр-ез-Зором оцінюють як критичну", – розповів він.

Фельгенгауер підкреслив, що наслідки бою 7 лютого можуть виявитися набагато серйознішими, ніж сама собою тактична поразка в далекій Сирії. "Розгром без єдиної втрати противника добре підготовленої й озброєної "вагнерівської" батальйонної тактичної групи – на зразок тих, що успішно трощили ЗСУ під Іловайськом і Дебальцевим на Донеччині навіть без підтримки авіації, – підриває моральний дух у всіх збройних силах і ставить під сумнів результати трильйонної програми переозброєння і загальну готовність військ і штабів", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вважали, що найгірше для них вже позаду: Дрон ЗСУ накрив тріо занадто радісних окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:33

Українські військові зіпсували настрій занадто радісним російським загарбникам, накривши їх FPV-дроном. Відповідним відео, знятим бійцями 47-й ОМБр у районі Авдіївки, поділився у себе в соцмережах відомий блогер та волонтер Сергій Стерненко, передають ...

"Будь вони прокляті разом із їхнім Путіним": У Селидовому удар росіян зруйнував будинок 73-річної жінки (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:19

У Селидовому ракетний удар РФ пошкодив будинок 73-річної мешканки Ніни. Це вже втретє її доведеться відновлювати оселю після російських атак. Про це повідомило "Суспільне", передають Патріоти України. В ніч обстрілу жінка пішла в гості, а коли повернул...