Розміром з Україну: У Тихому океані "відкрили" величезний острів зі сміття

​Вчені знайшли в південній частині Тихого океану величезну пляму сміття, де плаває понад мільйон тонн пластику.

У північній частині Тихого океану є гігантський смітник шириною з кілька тисяч кілометрів і розміром з Аляску, де плавають мільйони тонн пластику, передають Патріоти України з посиланням на «Популярна механіка».

Тепер же група дослідників знайшла ще одну таку пляму. Північна пляма - це результат океанічних течій, так званих коловоротів, які буквально ловлять частинки, які потрапляють в них, і здатні перемістити всі в одне місце. Зокрема, все сміття, яке кидають в північний Тихий океан збирається в одному місці недалеко від узбережжя Північної Америки.

Однак в Південній півкулі є подібна течія. Нещодавно вчені виявили на березі острова в південній частині Тихого океану майже 20 тонн пластику. Тоді екологи запідозрили, що десь поблизу знаходиться ще одне плаваюче звалище.

Недавня експедиція підтвердила, що така сміттєва пляма існує. Дослідники знайшли область площею близько мільйона квадратних кілометрів, більше будь-якої європейської країни, де плаває понад мільйон тонн пластику.

На думку вчених, друга пляма з'явилася відносно недавно. Експедиція 2011 року в цей район нічого не знайшла, а значить вона сформувалася за останні кілька років.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...