Розривати будь-які відносини: Портніков пояснив, як Україні уникнути "примусу до дружби" з Росією

Громадянин Росії може з'явитися на території України або як гість своїх родичів і друзів, або як політичний біженець, але ділові контакти з російським бізнесом повинні бути виключені, наголосив журналіст.

Ілюстрація:www.volynpost.com

Кремль обрав щодо України "безпомилкову", добре відому для кожного авторитарного режиму тактику - "примус до дружби". А якщо українці не погодяться дружити з насильником - організувати економічну блокаду України за прикладом американської блокади Куби. Таку думку висловив журналіст Віталій Портніков у блозі на сайті Eспресо.TV, передають Патріоти України.

"Вони будуть примушувати нас до дружби усіма можливими засобами. І що нас рятує від цієї імперії гвалтівників, так це те, що ми - не Куба, а Росія - не США", - пише він.

На думку журналіста, Україна повинна послідовно розривати будь-які економічні відносини з агресором - "крім тих, в яких він сам зацікавлений".

"Ніякого газу в "Газпрому". Ніяких поставок продукції. Ніяких підприємств, орієнтованих на схід. Кожен такий завод - міна уповільненої дії. Рано чи пізно блокада все одно почнеться, завод зупиниться, працівники опиняться на вулиці. І винним буде не уряд Росії, який оголосить блокаду, а уряд України, не здатний розслабитися під насильником і отримати задоволення", - пише Портніков.

"Я все ще бачу російських партнерів, які приїжджають в українські офіси. Кожен такий партнер - це людина, яка в найближчому майбутньому стане частиною блокади і "примусу до дружби". Не дуже важливо, який інтерес у нього. Важливо - який у його президента. Не підписуйте контрактів з росіянами", - підкреслив він.

За словами Портнікова, громадянин Росії може з'явитися на території України або як гість своїх родичів і друзів, або як політичний біженець, але ділові контакти з російським бізнесом повинні бути виключені.

"Наша економіка повинна бути орієнтована на захід, на Китай, на куди завгодно - тільки не на Москву! Потрібно докладати всіх зусиль, щоб перенаправити потоки громадян, які їдуть працювати в Росію. Рано чи пізно ці люди будуть затримані і депортовані - все разом. І чим більше їх в Росії, тим більше буде удар по нашій країні в разі початку блокади", - зазначив публіцист.

"Жодного українського громадянина в Росії - крім, зрозуміло, колабораціоністів, які ховаються від українського правосуддя. Цих - не депортуватимуть. Їх планують надіслати до нас в разі успішної реалізації в життя рекомендацій про "примус до дружби". Щоб вони нами правили" , - переконаний Портніков.

"Якщо ми втратимо шанс і не почнемо діяти першими - зіткнемося з новими труднощами і проблемами. А, можливо, і з новою війною", - підсумував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...

"Репліки із загальним змістом "та в носі ми бачили, що там подумає Путін і як відреагує" означають, що вже сформований фундамент для цілого масиву рішень, які раніше визначались як недопустимі", - Голобуцький

четвер, 9 травень 2024, 0:16

"Дві практично одночасних новини", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Міністр внутрішніх справ Великої Британії прокоментував висилку російського аташе з пита...