"Сам не бачив, але знаю": Культовий режисер і друг Путіна побачив в Україні "фашизм"

Емір Кустуріца повідав світу, що, за словами Вікторії Нуланд, хаос в Україні обійшовся у $50 млрд.

Е. Кустуріца. Фото: 2queens.ru.Знаменитий режисер Емір Кустуріца, який відомий своєю любов'ю до президента Росії Володимира Путіна, вважає, що війна на Донбасі була спровокована Заходом, а не Росією. Про це він заявив в інтерв'ю російським пропагандистам Russia Today, передають Патріоти України.

«Про події в Україні я знаю не так вже й багато, але те, що мені відомо, нагадує ситуацію з Югославією. Ми бачимо тиск з боку Заходу. У період об'єднання Європи Захід розділив Югославію. І що б не говорили про неможливість зберегти її цілісність, розділена Югославія стала головним болем для всього світу. Однак руйнівний дух виходить не від тих, хто хоче зберегти свою батьківщину, а від тих, хто оплачує її дестабілізацію», - сказав Кустуріца.

Говорячи про Україну, він відзначив, що «Вікторія Нуланд (екс-помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії - Ред.) публічно заявила - щоб ввести Україну в стан хаосу, було виділено $50 млрд. Крім того, як ми можемо підтримувати людей , які поділяють позицію нацистів? Події в світі доводять, що капіталістичні держави рухаються до фашизму».

Він також висловив невдоволення тим, що Росію не запросили на церемонію на честь річниці визволення Освенцима.

«Наші батьки (мій батько теж воював проти нацистів), 22 млн російських солдатів загинули під час цієї війни, і, з огляду на все вищесказане, як ми можемо не звертати на те, що відбувається, уваги, коли ми бачимо, що капіталізм неминуче призводить до фашизму - зокрема, в період після Другої світової війни? Сьогодні ми зіткнулися з тією ж проблемою. Нас хочуть звинуватити у фашизмі, однак насправді винні тут ті, хто створює такі ситуації. Я вважаю, що криза в Україні поглиблюється - там грає все більшу роль фашистська енергія», - резюмував режисер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...