"Сам того не бажаючи, Аграмунт робить українській делегації в ПАРЄ неоціненну послугу", - Портніков

Однак Педро Аграмунту слід думати не про українців і їхній вплив в асамблеї. Йому слід подумати про себе.
Педро Аграмунт. Фото: hayernaysor.am

"Незграбний президент ПАРЄ Педро Аграмунт звинувачує у своїх проблемах українську делегацію. Ще вчора винуватцями відставки іспанського сенатора з посади голови престижної організації були «русофоби» і скандинави. Сьогодні цими винуватцями стали українці і «ліваки», - пише оглядач Віталій Портніков у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України, та продовжує:

"Сам того не бажаючи, Аграмунт робить українській делегації в ПАРЄ неоціненну послугу. Він демонструє рівень її впливу. За відставку іспанця з посади президента ПАРЄ висловилася переважна більшість депутатів асамблеї. І якщо якійсь делегації вдається згуртувати навколо себе таку велику більшість – значить, у її парламентарів в асамблеї дійсно неабиякі можливості. Тим новим Аграмунтам, які в майбутньому вирішать стати знаряддям в руках Москви, варто було б про це замислитися.

Але мені все ж здається, що Аграмунт перебільшує український вплив. Справа зовсім не в ньому. Справа насамперед у тому, що президент ПАРЄ порушив основні принципи поведінки на цій посаді. Його візит до Сирії, що відбувся на російському військовому літаку в товаристві депутатів Державної думи Росії, не був узгоджений з організацією, яку він очолює. Аграмунт летів у Дамаск не як приватна особа. Він фактично зганьбив і асамблею, і себе самого.

Те, що поїздка в Сирію сталася напередодні хімічної атаки військ Башара Асада у провінції Ідліб, додало події додаткову гостроту. Вийшло, що Аграмунт переконав диктатора в безкарності. Асад може робити все, що завгодно – з ним будуть підтримувати діалог. І не тільки його російські покровителі, але і шановні західні депутати. Ось який головний підсумок поїздки Аграмунта до Сирії – навіть якщо президент ПАРЄ не хоче сам собі в цьому зізнаватися.

Так що Педро Аграмунту слід думати не про українців і їхній вплив в асамблеї. Йому слід подумати про себе".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...