Самі не можуть нічого придумати: Росія хоче використовувати український літак-носій Ан-225 "Мрія" у своїх космічних програмах

Росія стрімко втрачає статус провідної космічної держави і тепер знаходиться на рівні країн третього світу.

Зандебаний,запилюжений - такий сьогодні Байконур

Ось уже понад двадцять років, країна не виробляє нічого принципово нового, продовжуючи експлуатувати спадщину Радянського Союзу. Ведуться лише роботи з модернізації старих напрацювань, але все інше залишається лише словами і проектами на папері. А всі проблеми можуть вирішитися швидко і просто, вважають розробники російського МАКС, повідомляють Патріоти України.

"МАКС в силу своїх специфічних якостей, і в першу чергу мобільного повітряного старту з багаторазового літака-носія, вирішує ... всі проблеми відразу!", зазначає російський вебсайт "Буран".

Скріншот статті / вебсайт "Буран"МАКС представляє собою двоступеневий комплекс повітряного старту, що складається з літака-носія Ан-225 "Мрія" розробки АНПК ім.О.К.Антонова (Україна, Київ), на якому встановлюється орбітальний літак в пілотованому або безпілотний варіанті або вантажний контейнер із зовнішнім паливним баком, наповненим кріогенними компонентами палива. Саме так описується головна характеристика космічного комплексу на сайті Буран.ру.

"Головний російський космодром - Байконур - знаходиться на орендованій у іншої держави (Казахстану) території, що крім високої орендної плати в разі розвитку інтенсивної рентабельною космічної діяльності потребують додаткові податкові відрахування в бюджет Казахстану. Однак крім економічних існують ще й геополітичні ризики, які важко виміряти. У разі відмови від Байконура Росія втратить доступ пілотованих коштів до орбіт з наклонениями нижче i = 51º, в т ому числі і до Міжнародної космічної станції (МКС).", - б"є в набат автор статті.

І далі зазначається - які саме проблеми перешкоджають проведенню проекту в розвиток та дію:

"Повномасштабна реалізація проекту МАКС наштовхується на такі проблеми:

- слабкість наукового і, в першу чергу, економічного потенціалу Росії;
- нерозуміння керівництвом країни в цілому, в тому числі і керівництвом Федерального космічного агентства (Роскосмосу), перспектив розвитку вітчизняної космонавтики, що часто призводить до насильницької непослідовності і суб'єктивної некомпетентності при формуванні Федеральної космічної програми (ФКП), значною мірою орієнтованої не на національні потреби і накопичений вітчизняної космонавтикою досвід, а на продовження копіювання зарубіжних національних програм і проектів. Образно кажучи, "... якщо спереду не маячить американська спина, то ми не знаємо, куди нам іти";
- два перерахованих вище чинники призводять до недостатнього фінансування космонавтики, що знаходиться на рівні країн третього світу; це посилюється корупцією в "навколокосмічних" ешелонах влади і в керівництві головних підприємств космічної галузі, що приводить до кадрової чехарди керівників підприємств і частково нецільового використання виділених на космонавтику бюджетних коштів;
- активна протидія "ракетного лобі" у вітчизняній космонавтиці, що випливає з історичної міжвідомчої роз'єднаності між ракетної і авіаційної галузями; це посилюється тим фактом, що космонавтику вдалося в основному зберегти після розпаду СРСР шляхом організації Федерального космічного агентства, в той час як нічим не зкомпенсоване злочинне скасування Міністерства авіаційної промисловості призвело до деградації вітчизняної авіаційної промисловості; "

Стаття цілком справедливо у переліку проблем додає найважливішу, хоч і в кінці списку:

"- українська приналежність літака-носія Ан-225 "Мрія" і пов'язані з цим побоювання з політичної нестабільності в Україні і проголошеним курсом на входження України в НАТО. Тут необхідно додати, що Україна висловила однозначну згоду на урядовому рівні на участь в проекті МАКС і її подальше зближення з вітчизняними учасниками проекту стримується саме російською стороною, навіть не дивлячись на можливість виробництва "Мрії" всередині Росії на Ульяновському авіаційно-виробничому комплексі."

Скріншот статті

Цілком прозоро висвічується за цими бідканнями стан російської космонавтики: "Навіщо витрачати трильйони на космос, якщо це не принесе прибутку за доступний для огляду час?"

І з України тепер вже не так просто потягти цінні розробки.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...