Санкції на неадекватні дії російських прикордонників мають стати холодним душем на голову Москви, - дипломат пояснив, як реагувати на провокації РФ в Азовському морі

За словами експерта, Росія не спроможна переглядати міжнародні конвенції, тому всі її погрози - це чергова маячня.

Володимир Огризко. Фото:Крим Реалії

Росія вводить в оману Україну і світ, натякаючи на перегляд Конвенції Монтре, тому що Москва не в змозі реалізувати свої погрози. Про це заявив український дипломат Володимир Огризко, інформують Патріоти України.

"Конвенція Монтре - це відома Конвенція, що регулює проходження кораблів через протоки Босфор і Дарданелли з Чорного в Середземне море. Росія не може переглянути Конвенцію Монтре, тому що це міжнародний документ. Якщо вона і почне переглядати, то їй просто закриють вихід із Чорного моря і все закінчиться. Це просто фантазії", - пояснив Огризко.

За його словами, Росія не вперше несе маячню і спотворює факти, як, наприклад, із референдумом в анексованому Криму. "А чому Путін каже спочатку, що ми організували в Криму референдум, а через день виходить відредагований текст, де слово "ми" прибрали? Тому що це Росія", - говорить дипломат.

Що стосується санкцій, то Огризко впевнений, що вони дадуть необхідний ефект.

"Звичайно, це абсолютно правильно, і я думаю, якщо такі санкції на абсолютно неадекватні дії російських прикордонників будуть введені, це стане холодним душем на голову Москви. Поки ми говоримо, що мовляв тут нічого страшного немає, доти нам будуть сідати на голову, я чесно такої позиції не розумію", - говорить він.

Що саме за санкції і як вони будуть діяти, поки говорити рано. За словами дипломата, спочатку санкції вводяться як факт, а вже потім фахівці визначатимуть, що саме за санкції, яка буде їхня сила і на який проміжок часу їх введуть.

"Якщо дуже загально і в цілому, то мова йде про обмеження на захід суден, що йдуть у порти РФ в Азовському морі", - додав Огризко.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...