"Санкції проти мене - сигнал убивць. Ці люди бояться правди", - Портников

Для журналіста спостерігати за процесом краху імперії - рідкісна удача, приблизно як для лікаря-онколога стежити за станом тяжкохворого пацієнта.

Віталій Портников. Фото: соцмережі.

"Повідомлення про те, що я опинився у санкційному списку Російської Федерації, прийшло до мене у вагоні метро, на перегоні між Кловською і Палацем Спорту. Думаю, росіяни - фігуранти західних і українських санкційних списків - взагалі не знають, де в Москві знаходиться метро. У Діми Кисельова, якого можна дуже умовно назвати журналістом - до того ж він, на відміну від мене, керує державною компанією - на метро їздить хіба що хатня робітниця. І те я не впевнений", - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Саме тому ці санкції - коли вони не проти Ріната Ахметова, а проти Віталія Портникова - на перший погляд виглядають так комічно. Що можна відібрати у людини, яка не має в Росії ну буквально нічого - ані рахунків, ані майна. До Росії я не їжджу з 2013 року - бо вважаю аморальним відвідувати країну, яка веде війну проти моєї держави. Ніде правди діти, мені було цікаво там жити і бувати. Для журналіста спостерігати за процесом краху імперії - рідкісна удача, приблизно як для лікаря-онколога стежити за станом тяжкохворого пацієнта, думати, чи є кошти для лікування. Але з 2014 року Росія - це навіть не онкологічна лікарня, це гігантський хоспіс. Хворий лікуватися відмовився, мені там робити нічого. Та й ключі до краху імперії тепер тут, у Києві.

І все ж я прекрасно розумію логіку людей, які внесли мене до списку санкцій. Ці люди бояться правди. Вони розуміють, що правда рано чи пізно знищить їхній режим. Саме тому моє прізвище серед чиновників і депутатів - це сигнал. Це попередження. Це побажання замовкнути. І я знаю, що це - попередження вбивць. На руках цих людей стільки крові, що в разі втрати влади у них одна дорога - в тюрму, у «Чорний дельфін» або як це у них там називається. Так чому б їм не хотіти, щоб я замовк? Я прекрасно розумію їхні наміри. Я пам'ятаю, що вони вже намагалися мене залякати, скомпрометувати, знищити. Але я буду працювати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...