Санкції проти Росії: Туск розповів, як змінилася позиція ЄС і хто залишається на боці України

Російське лобі в ЄС, що присутнє на Балканах і західній Європі, не настільки сильне, щоб істотно вплинути на ситуацію з санкціями. Тому навіть можлива зміна уряду, яка відбудеться у Франції або Німеччині в 2017 році ситуацію у даному питанні не змінить.

Дональд Туск. Фото:http://www.unian.net/Глава Ради Європи Дональд Туск заявив, що позиція щодо антиросійських санкцій вже не є загальноєвропейською. За його словами, проукраїнську позицію в цьому питанні в ЄС займають Польща, Литва, Латвія, Естонія, Швеція, частково Великобританія. Але я впевнений, що це ніяк не вплине на антиросійські санкції. По це пише експерт з міжнародних питань Андрій Бузаров у блозі Обозревателя, інформують Патріоти України, і продовжує:

Однозначно, що в найближчому часі санкції ніхто знімати не буде, тому що їх впроваджували не лише країни ЄС, а й захід. Тому і вирішувати, що робити далі вони повинні разом. Крім того, країни-лідери єдині в своїй думці, що антиросійські санкції потрібно продовжувати. Наскільки довго вистачить такого єдності серед країн заходу я не можу сказати, але за станом на сьогодні позиція їх одна, і вони не вітають агресію Кремля.

Що стосується можливої зміни їх позиції, то це залежить тільки від Росії і від її зобов'язань по виконанню Мінських угод. Але оскільки Російська Федерація своєї політики не змінює - то і санкції проти неї навряд чи скасують.

У свою чергу, російське лобі, яке в Європейському Союзі присутнє в Балканських країнах і західній Європі не настільки сильне, щоб істотно вплинути на ситуацію з санкціями. Тому навіть можлива зміна уряду, яка відбудеться у Франції або Німеччині в 2017 році ситуацію не змінить.

Своєю заявою про загальноєвропейську позицію Туск мав на увазі, в першу чергу, всі ті складності, з якими стикаються країни ЄС через антиросійські санкції. Насправді їх складно продовжувати, і Європа діє собі в збиток. Але здаватися вона не буде, принаймні в найближчому майбутньому.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...