Савченко зробила "подвиг" - полізла в тему обміну полонених, щоб пропіаритися - Тимчук

Нардеп підкреслив, що Росія використовує тему полонених для спекуляцій.

Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук прокоментував публікацію народним депутатом Надією Савченко списків полонених. Про це Тимчук розповів Апострофу, інформують Патріоти України.

"Яке відношення має Надія Савченко до переговорного процесу з обміну полоненими - абсолютно незрозуміло. Адже для цього є конкретні люди, які займаються переговорами довгий час і знають "правила гри", - сказав експерт.

За його словами, група "Інформаційний спротив" намагалась "відпрацьовувати" тему полонених ще навесні 2014 року, коли вона виникла.

"Тоді представники спецслужб попросили цю тему не чіпати і пояснили чому. Навели нам конкретні факти. Причина – шахрайство, тема, яка зараз на слуху. Адже є ризик того, що з родичів вимагають гроші за людей, які перебувають у полоні", - зазначив Тимчук.

У переговорному процесі, каже експерт, є чутливий момент: є випадки, коли переговори були зірвані через те, що стала відома якась інформація.

"Доводилося починати все спочатку. Весь цей переговорний процес - дуже тонка сфера. Крім того, цим повинні займатися люди, які знають, що вони роблять, які знають правила "гри" і знають, як не нашкодити. Савченко до таких людей не відноситься", - сказав Дмитро Тимчук.

"Існує і політичний момент: переговори йдуть по лінії державних структур, через уповноважених державою людей. Інакше, навіщо тоді переговори з державою Україна?", - додав він.

Тимчук підкреслив, що Росія використовує тему полонених для спекуляцій. "Коли Савченко каже, що вона опублікувала прізвища полонених для того, щоб уникнути спекуляцій, я, з української сторони, бачу єдину людину, яка спекулює на цій темі – це сама Савченко", - заявив експерт.

"Вона зробила "подвиг", адже навіть найодіозніші українські політики ніколи на цю тему не піарилися. Вона полізла в цю сферу саме з цих мотивів, на моє глибоке переконання", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...