Середземне море штурмує найстрашніша акула світу

Біля Майорки вперше за 40 років помітили акулу-людожера.

Білу акулу помітили біля берегів Майорки. Фото: Image captionВперше за більш ніж 40 років біля узбережжя іспанського острова Майорка в Середземному морі помічена велика біла акула, повідомляють Патріоти України.

Екологам вдалося зняти акулу, яка з'явилася у островів архіпелагу Кабрера. В останній раз білу акулу бачили в районі Балеарських островів рибалки в 1976 році.

Великі білі акули - або акули-людожери - можуть досягати ваги в 2 тонни, довжини до 6 метрів і розвивати швидкість до 40 км / г. «Присутність білих акул в іспанських територіальних водах вже давно було предметом чуток, - розповів біолог і документаліст Фернандо Лопез-Міронес. - Однак ми не могли зареєструвати їх присутність протягом багатьох років».

Вчені іспанської екологічної групи Alnitak протягом години знімали на відеокамеру акулу. «Ми спостерігали за акулою протягом 70 хвилин - вона перебувала всього в трьох метрах від нашого човна», - повідомив газеті El Pais Лопез-Міронес.

За даними творців документального фільму 2007 року, в водах Балеарських острів з 1920-го по 1976 рік місцевими рибалками було спіймано 27 великих білих акул.

Джерело: ВВС
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...