Що задумав Путін: Для відправки в Білорусь заявленої кількості військових Росії потрібна тисяча вагонів, а замовили 4,5 тисячі, - Романенко

На думку експерта, створивши стратегічне ударне угруповання, РФ зможе чинити тиск на Україну і її партнерів. Ми ж, бачачи загрозу з півночі, зосереджуємо на цьому напрямку свої сили.

Ігор Романенко. Фото:Апостроф

Під час військових навчань "Захід-2017", які пройдуть в Білорусі, Москва може створити ударне угруповання, яка загрожує безпеці України. Про це заявив в коментарі виданню Гордон генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"У навчаннях "Захід-2017" дійсно є певна загроза для України. Згідно Віденської угоди, участь в навчаннях може прийняти максимум 12 тисяч військовослужбовців. Москва так і зробить. Але при цьому у них з 2014 року є торований сценарій.

Вони проводять навчання, але потім Путін оголошує раптову перевірку збройних сил. У підсумку росіяни створюють угруповання такої чисельності, як їм потрібно. В минулому році була така ж історія. На навчання "Кавказ-2016" було заявлено 12,5 тисяч осіб. А за фактом ударне угруповання становило понад 100 тисяч. Для повномасштабної війни з Україною їм потрібно близько 240 тисяч військових", - зазначив Романенко.

За його словами, Росія замовила в 4,5 рази більше залізничних вагонів, ніж необхідно для відправки в Білорусь заявленого числа російських військовослужбовців.

"Путін підписав указ про збільшення чисельності російських збройних сил більш ніж в два рази. Вони почали формувати п'ять нових дивізій. Три з них націлені на Україну, по одній - на Польщу і країни Балтії. До того ж, створене угруповання бронетехніки на окупованих територіях Донбасу.

Там більше 700 одиниць техніки. Це більше ніж в Європі разом взятій. І не забуваємо, скільки техніки в самій РФ. На наших східних кордонах знаходяться 50 тисяч російських військових. На півночі ще 20 тисяч. Для відправки в Білорусь заявленої кількості військових Росії потрібна тисяча вагонів, а замовили 4,5 тисячі.

Створивши стратегічне ударне угруповання, РФ зможе чинити тиск на Україну і її партнерів. Ми ж, бачачи загрозу з півночі, зосереджуємо на цьому напрямку свої сили", - підкреслив Романенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пропагандисти Кремля спробували видати шеврони з гербом і прапором Удмуртії за відзнаки "канадських найманців" ЗСУ, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 1:45

У сюжеті російського пропагандистського "Первого канала" шеврони із символікою російської Республіки Удмуртія подали як такі, що нібито належали "канадським найманцям" Збройних сил України. Про це 16 квітня в Telegram повідомило Udm-Info, передають Пат...

Захід багато років діє за схемою: контрольована ескалація, локалізація війни і стримування, - експерт-міжнародник

четвер, 18 квітень 2024, 0:30

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас – ніхто, не витримує жодної критики, а лише відбиває рожевий світ, у якому живе частина суспільства", - пише політолог-міжнародник Ілія Куса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти Украї...