Щоб припиналася війна, слід вивести з Донбасу особовий склад ЗС РФ, техніку. Сенсу у миротворчій місії немає, - дипломат

До того ж, відзначає експерт, Росія є постійним членом Радбезу ООН. І без її відома не буде сформований мандат на саму місію, не кажучи вже про її етнічний і політичний склад.

Ілюстрація:Укрінформ

На Донбасі не громадянська війна, а збройна агресія Росії, яка окупувала частину територій України. Тому сенсу в миротворчій місії особливого немає. Таку думку озвучив дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара, передають Патріоти України.

"Якби в Україні справді була громадянська війна, то був би сенс у миротворчій місії, яка б розвела конфліктуючі сторони. А в нас збройна агресія Росії, то кого від кого розводитимуть миротворці?" – наголошує дипломат.

До того ж, відзначає експерт, Росія є постійним членом Радбезу ООН. І без її відома не буде сформований мандат на саму місію, не кажучи вже про її етнічний і політичний склад.

"Щоб припиналася війна, потрібно, аби начальник генштабу збройних сил РФ вивів з Донбасу особовий склад, техніку. І війна закінчиться за кілька днів. Питання з проросійськими угрупуваннями чи кримінальними елементами, які перебувають на службі в РФ, буде вирішено українською поліцейською місією. І буде порядок", – підкреслив Олександр Хара.

Як відомо, 11 червня в Берліні "нормандська четвірка" обговорила питання розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі та звільнення українських політичних в'язнів, яких утримують в РФ і формат миротворчої місії.

Джерело: 24-й канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...

Про це, на жаль, досі не всім відомо, але без Сталіна не було б Другої світової війни, - журналіст

вівторок, 30 квітень 2024, 13:53

"Про це, на жаль, досі не всім відомо... 28 квітня 1939 року нацистський диктатор Адольф Гітлер заявив про денонсацію Польсько-Німецького договору про ненапад 1934 року. Стало зрозуміло, що Друга світова війна невідворотна", - пише журналіст Павло Бонд...