Щоб тиснути на Україну: Експерт пояснив, чого домагається Кремль загостренням під Авдіївкою (відео)

Святослав Стеценко вважає, що погіршення ситуації на Донбасі пов'язано з можливим тиском Росії на українську сторону перед черговим раундом переговорів у Мінську

Авдіївка під обстрілами. Фото:BBC

Загострення ситуації на Донбасі пов'язано з тим, що Кремль хоче в черговий раз натиснути на Україну перед ще одним раундом мінських переговорів. Таку думку в ефірі Обозревателя висловив військовий експерт, представник Уповноваженого з захисту прав військовослужбовців, почесний голова ГО "Український легіон" Святослав Стеценко, зазначають Патріоти України.

"Бойові дії йдуть постійно, і вони триватимуть до того моменту, поки буде тривати окупація Донбасу московитами і їх найманцями. Бойові дії ведуться постійно, втрати йдуть постійно. По-іншому бути не може, це війна, якщо є обстріли, то будуть втрати. Те, що зараз активізувалися бойові дії, можливо, пов'язано з черговим туром мінських переговорів. Ми ж пам'ятаємо, що московити, їх колаборанти, для того, щоб посилити свою позицію на переговорах, активізують бої", - зазначив він.

Як підкреслив Стеценко, українська сторона не провокувала противника на бойові дії.

"Саме так було і цього разу, 72-а бригада дотримувалася всіх домовленостей, всіх наказів Генерального штабу і відповідала адекватно на напади противника, але сама їх не провокувала. І в цьому ж випадку все почалося з неспровокованого нападу противника.

Наші підрозділи, скориставшись випадком, зайняли кращі позиції, щоб мінімалізувати загрозу для себе. Те, що противник почав обстріл артилерією і системами залпового вогню житлових кварталів Авдіївки говорить лише про те - це потрібно, щоб тиснути на Україну", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 14 травня. Дуже важливий день для домашнього городу

вівторок, 14 травень 2024, 7:05

Православна церква України 14 травня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Ісидора, святого Леонтія Єрусалимського і преподобного Серапіона Синдоніта. За старим стилем у сьогодні вшановують старозавітного пророка Єремію. . 14 травня наші предки за...

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...