"Сєня - не бачить?: На вотчині Яценюка незаконно вирубують ліси - Буковина на межі екологічної катастрофи

Старожили кажуть, що такої дикої вирубки не було ніколи.

Вагони з деревиною на Буковині чекають відправки в Румунію. Фото: Fаcebook

На вотчині прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, в Чернівецькій області, масово вирубують ліс і цілими ешелонами вивозять його за кордон. У регіоні назріває екологічна катастрофа. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук, інформують Патріоти України.

За словами українського дипломата, потік деревини без будь-якої обробки безконтрольно залишає країну, а "кілька ділків від лісу, прокуратури та міліції отримують свій куш".

"Старожили кажуть, що такої дикої вирубки не було ніколи. Навіть на початку темних 1990-х все ж був якийсь контроль. І деревообробні підприємства ще працювали.

Нині влада, що прийшла на посади на крові Майдану, таке враження, що хоче за 2 -3 року вирубати лісу і набрати за нього кеша стільки, щоб вистачило і онукам", - написав Філіпчук.

Він також опублікував фото, на якому "сотні вагонів з необробленою деревиною стоять у черзі, щоб потрапити до Румунії".

Філіпчук підкреслив, що масовий вивіз деревини залишає місцеву економіку мертвою, а регіон найближчим часом знову зіткнеться з повенями і черговою екологічною катастрофою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...