Скалєнвставаніє: Слава Рабінович потролив провальні російські проекти

"В жовтні 1917 обіцяли побудувати комунізм і світле майбутнє. але щось пішло не так. В проект було вкладено мільйони грошей, людських сил і життів. В грудні 1991 року проект був офіційно оголошений банкрутом і закритий", - пишуть користувачі.

Йо-мобіль. Фото: CrazyWheels.

Російський фінансист і блогер Слава Рабінович перерахував провальні російські проекти, іронічно назвавши їх "вставанням із колін", а саму РФ - "найвеличнішою країною в світі". Про це він написав у своєму Фейсбук, передають Патріоти України.

"1. Йо-мобіль. Гібридний автомобіль російського виробництва. Розробники стверджували, що промислове виробництво машин було заплановано на початок 2015 року. У проект було інвестовано більше 250 000 000 євро. Всього було випущено лише 4 примірники цього авто. 7 квітня 2014 року проект був офіційно закритий", - пише Рабінович.

Другим провалом він називає запуск національного пошуковика "Супутник".

"Компанія "Ростелеком" створила російську національну пошукову систему й інтернет-портал. Її запуск відбувся 22 травня 2014 року. На розробку пошукової системи було витрачено приблизно $60 000 000. У перші дні запуску системи, приблизну кількість переходів росіян на інтернет-сайти зі сторінок пошуку "Супутник" склало близько 5 млн. до вересня 2014 аудиторія зменшилася до 16,6 тис. чоловік. Тепер у місяць на цей сайт заходить менше 1 000 чоловік", - розповів економіст.

У російський YotaPhone, який був випущений у грудні 2013 року, було вкладено інвестицій у розмірі $50 000 000. За перший місяць продажів смартфона в роздріб було продано лише 6 сотень екземплярів, нагадує він.

"4. Автомобільна компанія Marussia Motors. Російська автомобільна компанія, яка займалася виробництвом спортивних автомобілів під маркою Marussia. Компанія була заснована в 2007 році російським актором, шоуменом і автогонщиком Миколою Фоменком спільно з підприємцем Юхимом Островським. У квітні 2014 року компанія оголосила себе банкрутом, все її майно було розпродано. У цей проект було вкладено 100 000 000 євро. Концепт виявився нежиттєздатним, "запустити автомобіль в серію не вдалося", - написав Рабінович.

Також зазнав невдачі проект "КОРТЕЖ", зазначає він. У лютому 2014 року уряд Росії оголосив, що виділить 3,6 млрд руб на створення автомобіля для перших осіб держави. Ці гроші планувалося розподілити в 2014-2016 рр, нагадав Рабінович.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...