"Сказати, що Міністерство оборони почало самоочищатися, не можна. Вмикається пропагандистська машина, наче затримані чиновники насправді герої" - екс-боєць АТО Гриценко

На думку колишнього активіста "Автомайдану", у справі про розтрату коштів під час закупівлі пального для Міноборони єдиний привід для оптимізму – робота НАБУ.

Ілюстрація:iPress.ua

Із нинішньою судовою системою України домогтися справедливого вироку для чиновників, які фігурують у справі про розтрату коштів під час закупівлі пального для Міноборони, буде досить складно. Про це заявив у коментарі виданню Гордон активіст "Автомайдану", колишній боєць АТО і екс-депутат Київради Олексій Гриценко, передають Патріоти України.

"Сказати, що Міністерство оборони почало самоочищатися, не можна. Ми бачимо, як вмикається пропагандистська машина: мовляв, затримані чиновники Міноборони насправді герої, історія замовна і взагалі все це неправда. Насправді ж є факт злочину, який прокуратура буде доводити у судах і доводити до конкретного вироку.

Якщо говорити про моральну складову, то виникає лише одне питання: як можна грати у такі ігри, коли йде війна? У радянські часи за таке, напевно, їх би розстріляли. Зараз же потрібно цивілізовано пройти всі судові засідання, щоб почути справедливий вирок. Але цього складно буде досягти, знаючи, яка у нас судова система", – зазначив Гриценко.

Він звернув увагу на гарну роботу співробітників НАБУ, які затримали чиновників Міноборони.

"Узагалі без антикорупційного суду добитися справедливості складно. Компанія, яка постачала пальне Міністерству оборони, пов'язана із Грановським (нардеп від БПП Олександр Грановський. – ред). Він, звісно, це заперечує. Але цей факт на ринку відомий всім. Поки що у справі про розтрату коштів під час закупівлі пального єдиний привід для оптимізму – це робота НАБУ.

Потрібно розуміти, що таких речей, як ця закупівля, в оборонному відомстві безліч. Я не кажу, що у Міноборони немає позитивних змін. Вони є. Але схеми стали майстернішими. До того ж інформацію про оборонні закупівлі дуже легко приховати – вона найчастіше прихована і люди багато чого не бачать", – наголосив співрозмовник.

На його думку, справа про розтрату коштів під час закупівлі пального потребує докладного висвітлення у ЗМІ.

"Зараз потрібно стежити за діями прокурорів. Цю справу слід добре висвітлювати. Взагалі у нас серйозні проблеми із судами. Засідання часто переносяться і, відповідно, розгляд справ сильно затягують. Водночас, коли проведення певних засідань потрібно нашій владі, вони проходять буквально наступного дня.

Судова система залишається незмінною. Якісного розслідування фактів корупції у вищих ешелонах влади можна буде досягти тільки в антикорупційних судах. Лише тоді ми побачимо якийсь прогрес. Адже ці справи часто стосуються і самих суддів", – резюмував Гриценко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...