Схема дуже нескладна: Як тисячі українців потрапили до російських СІЗО

За статистикою, саме на Росію припадає абсолютна більшість українців, які потрапляють в рабство чи в подібні історії.
Замість роботи українці опиняються у тюрмі. Ілюстрація: соцмережі.

"А Ви знали, що лише по одній схемі, не менше 2000 молодих українців зараз знаходяться у російських СІЗО? Схема доволі проста: дають оголошення про пошук кур'єра на роботу в Росії, пропонують цікаву зарплату. Коли людина приїзджає – розповідають цікаву деталь, шукають наркокур'єра. Після того, як наші хлопці відмовлялись – їх майже одразу "приймав" наркоконтроль, підкидував наркотики та "саджав" (підозрюю, що не всіх, а лише тих, хто не зміг відкупитись)", - пише Олександр Вінницький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Лише офіційних заяв від постраждалих (українців до 35 років) по цій схемі, які зараз в російських СІЗО – більше 1000 (!!) і це без урахування окупованих територій. Доволі популярна ця схема була в Київській області. Точну кількість встановити не є можливим, оскільки люди, потрапивши в СІЗО, ще й в Росії, просто не знають, до кого звертатись та миряться зі своєю долею. Є і такі, яких настільки залякали, що правозахисні організації знають про їх існування, знають, що вони стали жертвами подібних схем, але потерпілі просто бояться написати про це офіційну заяву.

За статистикою, саме на Росію припадає абсолютна більшість українців, які потрапляють в рабство чи в подібні історії. Здавалось би, це повинно було б бути очевидно. Ми ведемо війну і до нас там відповідне ставлення + це країна, в якій не існує законів, але, на жаль, люди все одно ведуться на солодкі обіцянки та платять за це.

Незважаючи на те, що абсолютна більшість випадків з нашими громадянами припадає саме на Росію, таке відбувається не лише там, а може трапитись в будь-якій країні світу. Тож, якщо ви чи ваш родич/друг планує виїхати на низькокваліфіковану, високооплачувану роботу за кордон – зверніться до Caritas Odessa UGCC (якщо ви не з Одеси – до Caritas Ukraine), витратьте 15 хвилин свого часу та порадьтесь з людьми, яким знайомі всі схеми сучасної работоргівлі і які зможуть Вам допомогти розкусити чергову схему. Також, якщо ви знаєте людину, яка стала жертвою работоргівлі або потрапила в полон під час війни з Росією – дайте йому посилання на цю групу, там йому допоможуть пройти реабілітацію, облаштуватись, а у випадку з військовополоненими – ще й допоможуть матеріально.

Як ви могли побачити навіть на одному прикладі – масштаб проблеми вражає. Але чи чули ви хоч раз про цю проблему з засобів масової інформації? Сумніваюсь".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...