Скільки ділки беруть грошей за термінове оформлення біометричних паспортів в Україні

Офіційна вартість оформлення паспорта для виїзду за кордон становить 557,32 грн за 20 днів.

Співробітники всіх паспортних столів в регіональних підрозділах Державної міграційної служби України торгують місцями в черзі на оформлення біометричного паспорта, причому найчастіше чиновники самі пропонують це турфірмам, повідомляють Патріоти України.

"З нами безпосередньо зв'язуються люди з ОВІРів і пропонують місця за гроші, ми пропонуємо це нашим клієнтам. Проблема в країні, в корупції. Є попит, буде й пропозиція", - сказав він.

За словами джерела, турагенство просять заплатити як мінімум 2 000 грн за паспорт, при цьому вартість оформлення через туристичне агентство становить 3400 грн за три дні, 2100 грн - за 21 день.

Джерело також розповіло про механізм такого оформлення паспорта: в турагентстві передають телефон зацікавленого клієнта посереднику, який зв'язується і призначає час та дату здачі за конкретною адресою.

"Ми, турфірми, ніякого відношення до відсутності талонів (на запис на отримання біометричного паспорта для виїзду громадянина за кордон) не маємо. З нами безпосередньо зв'язуються люди з ОВІРів і пропонують місця за гроші, ми пропонуємо це нашим клієнтам. Проблема в країні , в корупції. Є попит, буде й пропозиція ", - сказав він.Як відомо, офіційна вартість оформлення біометричного паспорта для виїзду за кордон становить в регіональних підрозділах ДМС 557,32 грн за 20 днів, 810,32 грн - за сім днів.

При оформленні через підрозділи документ-сервісу "Готово" додатково оплачується 400 грн, таким чином, вартість оформлення становить 957,32 грн за 20 днів, 1210,32 за 7 днів.

Оформленням та видачею біометричних паспортів в Україні займаються тільки Державна міграційна служба, паспортний сервіс "Документ" і Центри надання адміністративних послуг.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...