"Скоро Путін дізнається про "ведмедя" в Білому домі, роздратування якого може коштувати дуже дорого", - експерт із США

Трамп поки що не розкриває своїх карт і говорить про відновлення відносин із Росією, однак певні тенденції вже намітилися.

Трамп доведе, що дратувати його не варто? Фото: Рейтерс.

Адміністрація нового президента США Дональда Трампа рухається в напрямку вибору правильної політики в питанні вторгнення Росії в Україну. Про це у своїй статті пише експерт Atlantic Council і професор Університету Рейрсона Даян Френсіс, передають Патріоти України.

Вона зазначає, що 1 лютого радник з питань національної безпеки президента США Майк Флінн офіційно заявив про свій намір не зводити очей з Ірану слідом за ракетними пусками, що порушують резолюцію ООН. А днем раніше Держдепартамент виступив з обережним засудженням жорстокої атаки на східне українське місто Авдіївка без єдиного слова осуду на адресу Росії. Даний факт шокував і деморалізував багатьох українців та експертів, які спостерігають за Росією.

А потім, 2 лютого, однозначний осуд Росії прозвучав в ООН у першому виступі нового посла США Ніккі Хейлі. Вона підкреслила, що її країна підтримує український народ, засуджує російську агресію і вважає Крим невід'ємною частиною України.

Однак Хейлі не говорила суто від себе. Прес-секретар Національної ради безпеки США підтвердив, що вона узгодила свій виступ в ООН із Флінном. На думку прес-секретаря, даний факт демонструє те, яку позицію займає адміністрація нового президента.

Автор зазначає, що в той час, як Трамп намагається розширити коло своїх радників шляхом залучення військових експертів, його адміністрація рухається в напрямку вибору правильної політики в питанні вторгнення Росії в Україну. А правильна політика повинна полягати в тому, щоб не спускати очей з Москви до тих пір, поки не закінчиться війна на Донбасі, російські війська не повернуться на свою територію, а Кремль не виплатить мільярди доларів за завдані збитки.

"Трамп поки що не розкриває своїх карт і говорить про відновлення відносин із Росією. Але весь драматизм полягає в тому, що, ймовірно, незабаром Путін дізнається про "ведмедя" в Білому домі, роздратування якого може коштувати дуже дорого", - йдеться у статті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...