Слава Рабінович пояснив, чому Захід не скасує санкції проти Росії

Доки Кремль підтримує донбаських терористів і не повертає Україні Крим, доти будуть діяти проти Москви обмежувальні заходи.

Ілюстрація:dt.ua

Санкції США проти Росії не будуть скасовані до тих пір, поки Кремль підтримує конфлікт на Донбасі, а Крим знаходиться під окупацією. У свою чергу, об'єднана Європа підтримає курс США на продовження санкцій. Таку думку російський фінансист і блогер Слава Рабинович висловив сайту Апостроф, інформують Патріоти України.

На думку Рабіновича, санкції будуть діяти до тих пір, поки Україна не отримає повного контролю над своєю стороною українсько-російського кордону.

"Створення" еквівалента Придністров'я ", можливо, з ще більш жахливими масштабними злочинами, ніж навіть в самому Придністров'ї, є тією "червоною рискою", за яку Путіну без наслідків перейти не вдасться ні за яких обставин. При цьому не забуваємо, що незаконна анексія і окупація Криму - це причина самого першого пакету санкцій. Путін і його ОЗУ не збираються віддавати Крим, і вони збираються "морозити" ситуацію в Донбасі. Тому і санкції не будуть скасовані", - пояснив він.

Російський фінансист також зазначив, що провідні європейські політики, що визначають курс ЄС, будуть стояти на принципах захисту територіальної цілісності України і не підуть на прив'язі у прихильників скасування санкцій.

"Європа ніколи не буде антагонізувати США у великій картині світу, що б не кричали, наприклад, окремі італійські чи угорські компанії, а також їхні політичні лобісти", - підкреслив Слава Рабінович.

За його словами, рекомендація адміністрації США щодо російських суверенних цінних паперів є природною: США ввели режим санкцій проти ряду російських компаній, так чи інакше (прямо чи опосередковано) пов'язаних з путінським режимом, і цим компаніям заборонено позичати капітал на американському ринку боргового фінансування.

"Випуск суверенних облігацій РФ і продаж їх, в тому числі, американським інвесторам, може означати наступну схему: російський уряд позичає капітал на борговому ринку, де позичальником виступає РФ, а після цього, рішенням того ж уряду, цей капітал, через Мінфін чи якісь держбанки, позичається тим російським компаніям, які потрапили під санкції.

Така ось модель "кривого" відходу від санкцій через "задні двері". Вашингтон каже: ні, не вийде. Ми розуміємо, що ви хочете зробити, але у вас нічого не вийде. Більш того, ті європейські та азіатські банки, які мають свої представництва в США, підпадають під ту ж логіку Вашингтона. Вони не проміняють участь в таких угодах на великі проблеми для себе в США", - вважає фінансист.

"Існуючий режим санкцій буде здійснювати той же вплив на російську економіку, про який я писав ще в липні 2014 року: вона буде продовжувати бути токсичною для міжнародного інвестиційного капіталу, і середньозважена вартість капіталу для всіх російських компаній буде залишатися виключно високою, роблячи більшість цих компаній збитковими в довгостроковій перспективі", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...