"Слідчі забули вручити Кулику повідомлення про підозру": Нардеп від БПП вважає, що НАБУ зриває справи поплічників Курченка

У середу в обід мало відбутися апеляційне засідання суду у цих справах, на якому прокурор Кулик мав представляти обвинувачення.

Костянтин Кулик. Фото:www.ukrinform.ua

Слідчі Національного антикорупційного бюро у середу зранку прийшли з обшуком в квартиру прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від БПП Валерій Карпунцов, передають Патріоти України.

За його словами, слідчі провели обшук в квартирі Кулика, однак жодних доказів проти прокурора не знайшли.

Також Карпунцов стверджує, що слідчі забули вручити Кулику повідомлення про підозру і залишили помешкання. Тепер, за словами депутата, 15 слідчих стоять під квартирою прокурора, а сам він не покидає її, побоюючись вручення підозри.

Карпунцов вважає, що таким чином НАБУ зриває справи поплічників олігарха Сергія Курченка - Олександра Сухомлина та Андрія Кошеля, оскільки у середу в обід має відбутися апеляційне засідання суду у цих справах, на якому Кулик мав представляти обвинувачення.

Сам Кулик підтвердив УП факт візиту слідчих НАБУ і теж заявив, що таким чином намагаються зірвати судове засідання. Він також додав, що про ситуацію повідомили генпрокурора.

Крім Сухомлина і Кошеля, Кулик займається справою іншого поплічника Курченка - екс-заступника голови "Нафтогазу" Олександра Кацуби, який також був затриманий нещодавно.

В свою чергу політичний експерт Петро Охотін відзначає, що дії проти Кулика - це, швидше за все, протидія його діяльності у справі Януковича-Курченка. Де прокурор зайняв жорстку державницьку позицію та не йде на переговори із представниками старого режиму, не піддаючись на спроби підкупу.

«Команда Луценка, в яку входить в тому числі і вище згаданий Кулик, має змогу повернути авторитет Прокуратури та віднайти довіру населення. Зробивши неможливим реванш «банди Януковича», яка сьогодні в ЗМІ намагається спекулювати на невиконаній справедливості. Тому ворожнеча між українськими силовими органами та наявність крадених коштів у втікачів тільки віддаляють поставлену Генпрокурором мету» - вважає експерт.

Політолог прогнозує, що протистояння силовиків спричинене в тому числі тим, що з приходом Луценка в ГПУ найважливіші справи передали саме у військову прокуратуру.

Зазначимо, що слідчі НАБУ не знайшли у квартирі прокурора сил АТО Костянтина Кулика доказів, які планували знайти згідно з постановою суду. Про це йдеться у протоколах обшуку, які є у розпорядженні "Української правди".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення на фронті станом на кінець доби 29 квітня 2024 року - DeepState

вівторок, 30 квітень 2024, 23:45

▶️ Біломосковський, Сіверський та Білгородський відтинки — ворог активізувався на кордоні із Сумщиною, але, на щастя для нас, несе лише втрати. ▶️ Старобільський відтинок — тривають активні штурмові дії ворога у Кислівці, вводяться резерви, але успі...

Перемога прийде раптово: Монах з Афону чітко побачив "новий світанок в Україні" (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 23:31

Провидець із гори Афон прогнозує неочікуване завершення війни в Україні з повним поверненням земель. Це станеться завдяки потужному контрнаступу українських сил. Про це йдеться у відео зі старцем, чиє ім’я просив залишити у таємниці, на каналі "Українс...