Смерть та багатство поряд: У Перу знайдено велику гробницю з купою коштовностей

Археологи в Південній Америці виявили гробницю древньої цивілізації Варі. В склепі знаходилися муміфіковані тіла трьох королев разом із золотими скарбами і людськими жертвами.

Фото: gazeta.ua

Дослідникам вдалося розкопати 63 скелети, яким близько 1300 років. Також знайшли золоті монети, кераміку, прикраси та бронзові інструменти. Археологи зазначили, що більшість знайдених тіл – це муміфіковані жінки, які сиділи вертикально. Про деталі цієї знахідки стало відомо 1 липня 2013-го, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

1200-літній "храм мертвих" був знайдений на Ель-Кастільо-де-Хуармей, що в чотирьох годинах їзди на північ від столиці Ліми. Відкриття зроблене спільною польсько-перуанською командою. Дослідники говорять, що вивчення артефактів допоможе їм зібрати воєдино інформацію про життя та культуру людей в Андах до виникнення імперії інків.

"Вперше в історії археології в Перу ми знайшли царську гробницю, що належить культурі Варі", – розповідає провідний археолог Мілош Герш. Варі прийшли з південного високогір'я Перу та правили на великій території від 500 до 1000 року. За цей час вони здійснили безліч поховань. За своїми звичаями, померлих близьких у загробне життя Варі проводжали в матеріальному достатку із знаряддями ремесла.

Серед інших артефактів, поряд з муміфікованими королевами, були знайдені інструменти для ткацтва, зроблені з золота, ритуальні сокири, чаші для пиття, контейнери з листям коки і безліч красиво прикрашеної кераміки. Історики вважають, що Варі були першими людьми, які зуміли об'єднати племена на більшій частині перуанських Анд.
Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...