"Смотрящий" від ГУР Міноборони: Журналіст повідомив про причетних осіб до вбивства волонтера Ендрю

До розстрілу мобільної групи по боротьбі з контрабандою на чолі з волонтером Ендрю, може бути причетна група військовослужбовців 92-ї бригадипід керівництвом "Сироти", причому невідомо, чи це прізвище, чи позивний згаданої особи.

Волонтер Андрій Галущенко (Ендрю). Фото:YouTube

До вбивства волонтера Андрія Галущенка (Ендрю) і працівника Державної фіскальної служби Дмитра Жарука під Щастям в Луганській області може бути причетна група військовослужбовців 92-ї бригади Збройних сил України, що діє під керівництвом людини, відомої як Сирота. Про це написав у Facebook автор журналістського розслідування про розстріл мобільної групи по боротьбі з контрабандою Олексій Бобровников, передають Патріоти України.

Він не уточнив, чи йде мова про прізвище чи про позивний згаданої особи.

"На стыке зимы и весны 2016 года среди свидетелей дела Галущенко и людей, в той или иной мере задействованных в расследовании его гибели, начала циркулировать информация о причастности к смерти Эндрю некоего Сироты – по одним данным, сотрудника спецслужб или офицера Вооруженных сил, по другим – гражданского лица, тесно связанного с 92-й бригадой и являющегося "смотрящим" от Главного управления разведки (ГУР) Министерства обороны, который контролирует в бригаде группу наиболее беспринципных сорвиголов, участвующих в темных махинациях и, возможно, убийствах", - йдеться в матеріалі Бобровникова.

За його словами, про існування "групи Сироти" був обізнаний заступник глави Адміністрації Президента Андрій Таранов, який у вересні трагічно загинув в Києві.

Один з інформаторів Бобровникова "в дружній манері" натякнув, що журналіста, який шукає інформацію про Сироту, можуть фізично усунути, сказано в розслідуванні.

"На вопрос, что он знает о некоем Сироте, источник заявил буквально следующее: "Кошелек ГУР. Лимоны в баксах ежемесячно. Наркотики, контрабанда, заказные убийства. Все на нем держится. Эндрю – их работа. Не лезь туда. Проникнут домой, подмешают что-то. Не лезь", - розповів Бобровников.

Він повідомив, що став отримувати прямі загрози у зв'язку зі збором матеріалу про загибель групи Ендрю, в зв'язку з чим змушений був покинути Україну.

Як відомо, 2 вересня 2015 року в районі Щастя мобільна група по боротьбі з контрабандою через лінію перетину потрапила в засідку і була розстріляна. В результаті загинули дві людини - Жарук і Галущенко (позивний Ендрю), ще четверо бійців отримали поранення.

Спочатку штаб антитерористичної операції повідомив, що мобільну групу розстріляли бойовики, але потім і голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, і волонтери заявили, що до злочину причетні військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-ї бригади.

За підозрою в розстрілі мобільної групи в лютому 2016 року були заарештовані демобілізований старшина окремої розвідувальної роти 92-ї окремої механізованої бригади Олександр Свідро (позивний Змій) і боєць цієї ж роти Павло Долженко (позивний Крим). Навесні обидва були випущені під домашній арешт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...